Reviews ski's & snowboards winter 18-19

Welkom in Sölden!

Onze A.S.Adventure-medewerkers testen naar jaarlijkse traditie het nieuwe wintersportmateriaal in Sölden. Hieronder kan je hun ervaringen terugvinden. 

Reviews van ski's
Reviews van snowboards

Head WC Rebels iSLR + PR 11 Brake 85

Lengte(cm) + Radius(m): 165/11,5; 170/12,2

Shape: Camber

Terrein: Piste

Een ski voor de betere en vooral actievere skiër, voornamelijk voor korte bochten te skiën op hoge snelheid. Is weinig vergevingsgezind en voelt heel nerveus aan. Makkelijker te skiën op een hardere piste. 

Elan Amphibio 14 TI + ELX 11

Lengte(cm) + Radius(m): 166/14,5; 172/15,7; 178/17

Shape: Mix camber rocker

Terrein: All mountain

Deze ski is heel polyvalent in de bochten en kan zowel grote als de korte slalom aan. Bovendien kan deze ski ook naast de piste voldoende float creeren. Heel erg fijn voor een gevorderde skiër.

Elan Insomnia Power Shift + Elw 11.0

Lengte(cm) + Radius(m): 146/11,3; 152/12,2; 158/13,3; 164/14,5; 170/15,7

Shape: Mix camber rocker

Terrein: Piste

Een performante ski die geschikt is voor de middelmatige tot gevorderde skiërs. De ski is erg stabiel en laat toe om zowel iets rustiger te skiën, als iets agressiever. Goed gevoel tijdens uitsturen van de bocht. 

K2 iKonic 80 + M3 10

Lengte(cm) + Radius(m): 163/15,9; 170/15,9; 177/15,9

Shape: Rocker

Terrein: All mountain

Ski voor een middelmatig tot goede skiër. De ski is zeer stabiel en geeft een zekere vorm van vertrouwen in de bochten vanwege zijn vergevingsgezindheid. Hierdoor zouden middelmatige skiërs wel progressie kunnen maken. Is ook perfect om bijvoorbeeld een halve dag alleen iets intensiever te skiën en een halve dag rustig met de kids. Voelt soms wel aan als een iets ‘loggere’ ski.

Rossignol Pursuit 300 + Xpress 11

Lengte(cm) + Radius(m): 163/14; 170/14; 177/14

Shape: Rocker

Terrein: Piste

Deze ski is zeer toegankeklijk voor beginnende skiërs. Heel erg vergevingsgezind. Voor een sterk gevorderde skiër als mezelf wordt de ski toch net iets te licht bevonden. 

Rossignol Pursuit 600 CAM + NX 12

Lengte(cm) + Radius(m): 170/14; 177/14

Shape: Rocker

Terrein: Piste

Deze ski is geschikt voor een beginnende skiër, maar kan ook gebruikt worden door een middelmatige skiër. De extra carbon zorgt er voor dat de ski stijver reageert. Dit maakt de ski ook stabieler bij middelmatige snelheid, waar dit bij de 300 niet meer het geval was. Gevorderde skiërs zullen dit een te soepele ski vinden.

Atomic Redster X5 + FT 11GW

Lengte(cm) + Radius(m): 163/13; 170/14

Shape: Mix camber rocker

Terrein: Piste

De Atomic Redster X5 is een goede beginner ski. Hij is speels, draait makkelijk in en vergeeft stuurfouten vrij snel. De ski wordt moeilijker te controleren op hoge snelheid en is daarom minder geschikt voor snelheidsduivels.

K2 Konic 78 + M3 10

Lengte(cm) + Radius(m): 163/15,5; 170/15,5

Shape: Rocker

Terrein: All mountain

Een beetje verkeerd benoemd als All-Mountain ski. Vraagt heel wat input bij iets anders dan pistekiën. Wel een leuke carve ski voor een goede prijs als je jezelf tussen beginner en gevorderde zou labelen. Makkelijk manouvreerbaar, een goede beet en zeer makkelijk om mee te kanten.

Elan Amphibio 84 XTI + ELX 12

Lengte(cm) + Radius(m): 170/15,8; 176/17,1

Shape: Mix camber rocker

Terrein: All mountain

Heel responsieve ski die op een waaier van manier kan geskied worden. Hoge flex voor agressieve, korte skistijl en toch mogelijk om de hele piste te carven. Goede beet in ijzige condities. De bindingen van Elan zijn iets zwaarder en de ski vergt wat gewenning.

Burton Free Thinker

Shape: Camber

Terrein: All mountain

De Free Thinker is een plank voor de gevorderde boarder. Hij geeft veel stabiliteit en een zalige grip maar straft foutjes snel af. Gas geven op lange bochten maar korte bochtjes is werken geblazen. 

Burton Process Flying V

Shape: Mix camber rocker

Terrein: All mountain

De Process Flying V is een heel goed board voor iemand die heel speels de berg wil afgaan. Zowel op als naast de piste. Je hoeft weinig kracht te zetten om snel te draaien. Dit is echter een nadeel op een ijspiste waarbij je op de ijsplekken soms te veel draait en zo onderuit gaat. Door de Flying V heeft dit board niet zo veel snelheid op platte stukken. Eens er meer sneeuw ligt, dan is dit perfect door het goede drijfvermogen. Zeker naast de piste! 

Burton Name Dropper

Shape: Camber

Terrein: Park

Een perfect board voor de snelheidsduivel. Iemand die graag zo snel mogelijk gaat en niet al te veel bochten neemt. Bij een hogere snelheid houdt dit board wel zijn stabiliteit en gaat hij niet wapperen. Door een hogere snelheid moet je soms wat meer moeite doen om goede bochten te nemen. Zeker een board voor de gevorderde boarder. Op ijsplekken verliest hij wel wat grip, maar hij gaat niet gaan draaien of slippen. Je zal dan ook niet onderuit gaan en de ijsplekken proper achter je laten. 

Ride Berzerker

Shape: Mix camber rocker

Terrein: All mountain

Plezante plank voor de boarder die graag de poeder opzoekt en wil scheuren op de piste. Ondanks zijn redelijke stijfheid is het board vrij vergevingsgezind.

Dit board is een echte alleskunner voor de gevorderde boarder. Hij geeft maximale stabiliteit en grip op hoge snelheden on slope. Maar je kan er ook lekker mee gaan surfen in de poeder.

Ride Machete

Shape: Mix camber rocker

Terrein: Park

Op hoge snelheid durft het board weg te slippen. Board is speels genoeg ondanks zijn redelijke stijfheid. Ideaal voor iemand die een board zoekt voor ongeveer alle omstandigheden!