basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Porrusalda voor iedereen!

Wie into soep is, haalt gegarandeerd zijn hart op bij een dampende kom porrusalda, de traditionele soep uit het Baskenland. Geraak je niet meteen in Noord-Spanje? Dan maak je toch gewoon je eigen porrusalda? Een leuke activiteit, die je ook samen met je kids kan doen. En wel zo! 

De ingrediënten

  • 3 sneetjes oud wit brood, in blokjes gesneden.
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 100g spekreepjes
  • 3 preistengels, in ringen gesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • snuifje zout en peper

De bereiding

  • Verhit de olijfolie in een wok
  • Snij 1 teentje knoflook in vier en laat deze even in de olie meebakken. Verwijder de knoflook en voeg de broodblokjes toe. Laat ze goudbruin bakken.
  • Voeg de resterende olijfolie in de wok en bak de spekjes uit.
  • Voeg de overige (fijn gesneden) knoflook toe en laat even bakken.
  • Voeg de prei en aardappelen toe, laat even aanfruiten en voeg dan 1 liter water en de bouillonblokjes toe.
  • Draai het vuur laag en laat 8 à 10 minuten doorkoken tot de prei en aardappelen gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer met croûtons.

 

Laat het smaken!

Op zoek naar originele recepten die je op de camping kan klaarmaken? Die vind je hier!