Porrusalda voor iedereen!

Wie into soep is, haalt gegarandeerd zijn hart op bij een dampende kom porrusalda, de traditionele soep uit het Baskenland. Geraak je niet meteen in Noord-Spanje? Dan maak je toch gewoon je eigen porrusalda? Een leuke activiteit, die je ook samen met je kids kan doen. En wel zo! 

De ingrediënten

  • 3 sneetjes oud wit brood, in blokjes gesneden.
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 100g spekreepjes
  • 3 preistengels, in ringen gesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • snuifje zout en peper

De bereiding

  • Verhit de olijfolie in een wok
  • Snij 1 teentje knoflook in vier en laat deze even in de olie meebakken. Verwijder de knoflook en voeg de broodblokjes toe. Laat ze goudbruin bakken.
  • Voeg de resterende olijfolie in de wok en bak de spekjes uit.
  • Voeg de overige (fijn gesneden) knoflook toe en laat even bakken.
  • Voeg de prei en aardappelen toe, laat even aanfruiten en voeg dan 1 liter water en de bouillonblokjes toe.
  • Draai het vuur laag en laat 8 à 10 minuten doorkoken tot de prei en aardappelen gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer met croûtons.

 

Laat het smaken!

Op zoek naar originele recepten die je op de camping kan klaarmaken? Die vind je hier!