CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

€ 10 extra korting bij élke aankoop vanaf € 100 met code EXTRA10

10 must haves voor lange vluchten

Lange vlucht in het vizier? Om je reistijd in het vliegtuig zo aangenaam en comfortabel mogelijk door te komen, stop je maar beter de juiste spullen in je handbagage. Met onze top 10 van onmisbare items vliegen de uren zo voorbij!

1. Reiskussen

Rechtop zittend een dutje doen, niet iedereen is er even bedreven in. Wat wel altijd helpt, is een steuntje in je nek. Een opblaasbaar lichtgewicht reiskussen zoals de Aeros Ultralight van Sea To Summit of de Fillo Elite van Nemo neemt in je handbagage amper plaats in en laat je zachtjes indommelen, zonder dat je onbewust tegen de schouder van je buurman of -vrouw aan gaat leunen.

2. Oordoppen

Opstijgen en landen is voor mensen met gevoelige trommelvliezen geen pretje. Gelukkig bestaan er speciale oordopjes die de luchtdruk van de vliegtuigcabine en die van je middenoor geleidelijk in evenwicht brengen.

Kies je voor oordopjes met een akoestische filter, dan heb je ook geen last meer van het lawaai van de motoren, huilende kinderen of luid taterende medepassagiers.

3. Slaapmaskertje

Wil je gewoon lekker doorslapen zonder verblind te worden door het leeslampje van je buurman of de algemene verlichting die aangaat zodra de stewardessen met het avondeten langskomen? Draag dan een goed afsluitend, verduisterend slaapmaskertje. Dankzij het zachte fleecelaagje en de op maat verstelbare elastische hoofdband vertrek je in geen tijd naar dromenland.

4. Compressiesokken

Voor je de beentjes kan losgooien op je verre bestemming, moet je eerst een hele tijd stilzitten. Dat is nefast voor de doorbloeding van je onderste ledematen.

Af en toe even rechtstaan kan helpen, maar ook compressiekousen zorgen voor stimulatie van de bloedsomloop. Nooit meer last van opgezwollen voeten én het vermindert de kans op een trombose.

5. Drinkbus

De droge lucht in combinatie met het klassieke ‘vliegtuigeten’, dat propvol natrium zit voor een langere houdbaarheid, zorgt ervoor dat je lichaam snel gedehydrateerd raakt.

Je kan wachten tot de stewardess langskomt met een piepklein bekertje water. Maar wij raden toch aan je eigen drinkfles mee aan boord te nemen, die je na de security check maar voor het instappen nog even vult in de luchthaven.

6. TSA-slot

Lang vliegen doe je meestal niet met alleen maar handbagage. Wil je vermijden dat de security op de luchthaven je ingecheckte koffer openbreekt wanneer ze hem willen inspecteren, dan gebruik je best een tsa-slot om je ruimbagage veilig af te sluiten. TSA staat voor Transport Security Administration. Deze hangslotjes kunnen zonder schade geopend worden door het veiligheidspersoneel … maar door niemand anders

7. Pantoffels

De komende uren wordt je vliegtuigstoel jouw persoonlijke woon- en slaapkamer, dus maak het gerust gezellig in je kleine bubbel. Met comfortabele, loszittende kledij, een warm dekentje en pantoffels aan je voeten voor een extra huiselijk gevoel. Zo krijgen je voeten wat extra ademruimte en hoef je niet bang te zijn om medepassagiers te storen hinderlijke zweetgeurtjes. 

8. Reisgids van je bestemming

Ben jij een last-minute-type? Geen nood, met een lange vlucht voor de boeg heb je nog tijd genoeg om je vakantie voor te bereiden. Download een reisgids-app op je smartphone of koop gewoon een papieren exemplaar als je graag aantekeningen maakt en post-its plakt. Een klein notitieboekje en potlood maken je travelset helemaal af.

9. Gezonde snacks

Gezond eten op het vliegtuig moet je zelf voorzien, want de maaltijden aan boord zijn meestal erg zout en rijk aan koolhydraten. Neem dus gerust zelf wat vers of gedroogd fruit mee in je handbagage.

Ook een notenmix, een boterham met notenpasta of avocado of een wat stevigere energiereep houden je fit tussen de warme maaltijden door.

10. Opfrissertjes

Last van een droge huid? Vul een toilettasje met hand- en gezichtscrème, vochtige doekjes, oogdruppels en lippenbalsem. Daarmee heb je meteen je eigen mini-wellness in je handbagage zitten. Ook deodorant en een tandenborstel met tandpasta staan garant voor een instant fris gevoel.

Denk er wel aan: verpakkingen mogen maximaal 100 ml bevatten, met een totale toegelaten hoeveelheid van 1 liter.

Hou je aan de vliegetiquette!

Tijdens een lange vlucht zit je wel héél dicht bij een heleboel andere mensen ... Als iedereen een beetje rekening houdt met elkaar, overleef je die uurtjes op het vliegtuig wel. De Instagram-account @passengershaming toont alvast hoe het niét moet.

 

 

Een stevige travelbuddy of een flexibele reisgenoot: kies jouw beste reistas >>