basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Zo houdt technisch ondergoed je op temperatuur

De lange onderbroek is helemaal terug van weggeweest en hipper dan ooit! Waarom zou je trouwens niet kiezen voor zo’n laagje spitstechnologie onder je kleren? Winter of zomer, met een set technisch ondergoed is je lichaam steeds verzekerd van de optimale temperatuur.

Onmisbaar laagje

In het drielagensysteem vervult je basislaag een essentiële functie: enerzijds houdt ze je koel bij hoge temperaturen en anderzijds blijf je warm wanneer het kwik de dieperik ingaat. Hoe dat komt? Dankzij de isolerende werking van het hoogtechnologische materiaal, die ervoor zorgt dat je lichaamswarmte niet verloren gaat! Tegelijk is het textiel zo ontworpen dat het je zweet snel afvoert, weg van je huid. Hoe langer je kledij vochtig blijft, hoe meer je huid en bijgevolg ook je lichaam namelijk gaan afkoelen.

Natuurlijk of synthetisch?

Bij A.S.Adventure kun je heel wat verschillende merken in de rekken vinden, met elk hun eigen specifieke eigenschappen. We zetten enkele thermische toppers van wereldniveau in de schijnwerper!

 

  • Bij Icebreaker maken ze slim gebruik van wat de natuur al voor ons heeft uitgedokterd. De fijne, zachte haartjes van het merinoschaap houden dit dier warm in de winter en fris in de zomer, zelfs wanneer het regent of sneeuwt. Die unieke eigenschappen kun je integraal terugvinden in de Icebreaker-kledij uit merinowol. Mooi meegenomen: de wol houdt ook geurtjes tegen, heeft een antibacteriële werking, houdt je zelfs in natte toestand warm en kriebelt niet.
  • Met zijn volledig synthetische stoffen die razendsnel vocht afvoeren, richt Craft zich op de sportfanaten onder ons. Of het nu extreem koud of tropisch warm is, dit merk heeft de ideale oplossing voor wie graag zware lichamelijke inspanningen levert. De Cool-range is er voor de zonnekloppers die wat verkoeling kunnen gebruiken, de Pro Warm houdt zelfs in de winter de ijsberen warm.
  • Odlo gaat voluit voor de gulden middenweg. Met 45 % merinowol en 55 % polyester combineert dit merk moeiteloos de beste kantjes van beide soorten ondergoed: merinowol voor de antibacteriële werking en de natuurlijke uitstraling, polyester voor het optimaal vochttransport zodat het lichaam kurkdroog blijft.

Je hoeft je technisch ondergoed niet in de kast te laten liggen tot je buiten in de kou gaat sporten. Ontdek hier alle mogelijke toepassingen van je hightech onderlaagje!