MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Welke trui houdt jou warm?

Ben je op zoek naar een nieuwe trui om de winter te trotseren? Van schapenwol tot lichtgewicht fleece: wij maken je wegwijs in ons aanbod warme truien.

De gezellige wollen trui

Bij een winterse wandeling en een warme kop chocomelk bij een knisperend houtvuurtje hoort nu eenmaal een schapenwollen trui, toch? Liefst met een Scandinavisch motiefje. Een trui uit wol heeft als voordeel dat hij ongewenste geurtjes tegengaat en ook – als een van de weinige vezels – isoleert als hij vochtig wordt. Perfect dus als isolerende tussenlaag of in combinatie met een bodywarmer. Tip voor koukleumen: een grof gebreide trui houdt extra lucht vast die je lichaam nog beter opwarmt.

De praktische fleece

Sinds zijn introductie op de outdoormarkt is de fleece een regelrecht succesverhaal. Fleece is niet alleen heerlijk zacht, maar heeft ook een laag gewicht en een hoog isolerend vermogen. Bovendien droogt de stof heel snel en houdt ze je zelfs warm wanneer ze vochtig is geworden. Of je hem nu als tussen- of als bovenlaag draagt, de fleece – met of zonder kap – is multi-inzetbaar. En het beste nieuws: vandaag is fleece ook verkrijgbaar in hippe modellen die je prima naar je werk of voor een stadsbezoekje kunt dragen. 

Kies je voor een rits van boven tot onder, dan trek je je fleece makkelijk aan en uit zoals een jas. Met een halfzip fleece moet hij over je hoofd, maar heb je wel meer de look van een sweater. Een kwestie van smaak, dus. 

>> Meer weten over fleece? Onze outdoorexpert doet hier een boekje open over deze wonderstof.

De comfortabele sweater

Van katoen zijn we geen grote fans als het om outdoorkledij gaat, omdat het zo traag droogt dat je lichaam razendsnel afkoelt bij de minste inspanning. Tegenwoordig bestaan er echter goed uitgekiende mixen met polyester en andere synthetische materialen, die ervoor zorgen dat je lichaamsvocht wél efficiënt wordt afgevoerd zodat de stof sneller droogt. Zo’n lichtgewicht sweater ziet er niet alleen hip uit, je kunt hem ook prima als basislaag of onder je jas als compacte tussenlaag dragen. Kies voor een trui met kap als je ook je nek en hoofd warm wil houden.

Heb je je keuze nog niet gemaakt?

Neem een kijkje in ons uitgebreid aanbod truien voor dames en heren.