Vijf bijzondere plekken om te sporten

Als honger de beste saus is voor foodies, dan is een unieke locatie de beste motivatie voor sportliefhebbers. Want zeg nu zelf: zit jij liever in een muffe yogastudio in plaats van op het dak van het JAM-hotel? Of verkies jij de sportschool, omdat je niet weet dat je ook aan strandsporten en outdoor fitness kunt doen? Deze vijf plekken zien je graag komen!

Yoga with a view

Bij een sport zoals yoga is de locatie het halve werk. No way dat je zomaar je matje kunt uitrollen in de fitnesszaal en volledig in the zone jouw yogasessie afwerkt. Een mooie omgeving waar zowel lichaam, gevoel als geest tot rust kunnen komen, dat is wat je nodig hebt. De top van het Brusselse JAM-hotel of in een rustieke boerderij in de Ardennen. Blik op oneindig en laat die dagelijkse stress even ver achter je.

Suppen op de Mechelse binnenwaters

Stand-up paddleboarden – kortweg suppen – veroverde in no time de harten van heel wat Belgische waterliefhebbers. Veel leuker nog dan suppen op zee of op een meer, is je met je paddleboard op de Mechelse binnenwaters wagen. Nu ja, wagen … Het is perfect veilig en zowel het idyllische uitzicht als de aanmoedigingen van wandelaars krijg je er gratis bij.

>> Nog nooit gehoord van suppen? Dan is het hoog tijd voor een kennismaking!

Circuittraining in Joure

Bij circuittraining doe je eigenlijk niets anders dan bewegingen uit het dagelijkse leven herhalen. Zij het iets vaker en iets intensiever, zodat je creatieve outdoor fitnesservaring krijgt. Temidden van de weilanden en omgeven door het groen zelfs, wanneer je ervoor naar Joure trekt. In se gaat het om springen, tillen en duwen. De ene keer werk je met je eigen lichaamsgewicht, de andere keer heb je een touw of tractorband als hulpmiddel. Goed voor een verantwoorde en vooral gevarieerde work-out.

Strandsporten aan zee

De kust, dat is meer dan frisbeeën en petanquen op het strand. Er zijn tal van beachgames die je recreatief of in wedstrijdvorm kunt beoefenen. Van strandhockey over flingo (een variant van beachvolleybal) tot tjoekbal (een variant van handbal). Voeg daar nog wackitbal (een combinatie van tennis en tafeltennis) en Braziliaans voetbal aan toe, en je hebt al vijf leuke opties die je kunt beginnen inoefenen. Niets voor jou? Dan kun je natuurlijk ook altijd zandkastelen bouwen.

Outdoor fitness in Sint-Pieters Woluwe

Doet fitness je denken aan TL-verlichte zalen vol patsers en instagrambabes? Tijd om dat idee naar de prullenbak te verwijzen! Je kunt net zo goed in de buitenlucht fitnessen. In een park of op een pleintje. In Sint-Pieters Woluwe heet dat dan street workouten in het calisthenics park, maar de essentie blijft dezelfde. Je werkt met je eigen lichaamsgewicht op de outdoorfitnesstoestellen en kun je je naar hartenlust uitleven op de horizontal bars.