Technische eigenschappen onder de loep

Op trektocht in de vrije natuur of op souvenirjacht in de broeierige binnenstad? Op reis ben je sowieso gebaat met luchtige, ademende kledij. Gelukkig bestaat er vandaag een ruim aanbod aan technisch textiel, speciaal ontworpen voor de actieve vrijetijdsgenieter.

Katoen: voor degelijk draagcomfort

Katoen is één van de oudste en meest gedragen stoffen ter wereld en dat is geen toeval. Niet alleen is katoen zacht, flexibel, vocht absorberend en slijtvast, het is bovendien ook heel betaalbaar. Voor wie een ecologisch alternatief zoekt, bieden de meeste outdoormerken tegenwoordig ook kleding uit biologisch katoen aan. Bij de productie worden geen kunstmest en pesticiden gebruikt, wat een flinke opsteker is voor het milieu.

Merino: voor extreme temperaturen

De wol van merinosschapen heeft een superfijne structuur. Dat maakt hem heel geschikt voor ultralichte kleding, maar onvermijdelijk ook een stukje duurder dan gewone scheerwol. Merinoshirts zijn zacht, ademend, jeuken niet en voorkomen nare zweetgeurtjes. Omdat de schapen vaak grazen in extreme weersomstandigheden, houdt Merino je warm bij lage temperaturen en koel in de hitte.

Bamboe: voor tropische trips

Bamboe is een grassoort die razendsnel groeit en weinig water nodig heeft. Kortom: een duurzaam en milieuvriendelijk stofje! De open vezelstructuur voert je zweet snel af en houdt je lichaam droog. Bovendien heeft de stof antibacteriële eigenschappen, waardoor geurtjes geen kans krijgen. Zelfs muggen blijven op een afstandje dankzij de Health Guard-technologie, waarmee al onze bamboe-shirts worden behandeld

DriRelease: voor sportieve inspanningen

Ook synthetische stoffen kunnen heel geschikt zijn voor outdooractiviteiten. Zo zorgt de DriRelease-technologie ervoor dat je lichaam kan ademen tijdens het bewegen, omdat de textielvezels de transpiratie meteen wegleiden van je huid en laat verdampen aan de oppervlakte. Gevolg: je lichaam raakt zijn warmte snel kwijt en je kleding blijft droog. Zelfs bij de zwaarste inspanningen voel je je fris en geurvrij.