Schenk het goede doel een mooi cadeau

Een cadeau vinden waar een echte meerwaarde aan vastzit, dat is moeilijker dan het lijkt. Nochtans zijn er tal van cadeaus waarmee je niet alleen verrassend uit de hoek komt, maar tegelijk ook een goed doel steunt. Zoals deze zeven hebbedingen.

Verfrissende avonturen met Lifestraw

Avonturiers in de familie die zich van de platgetreden paden wagen, waar drinkwater en ander levensnoodzakelijk comfort niet altijd voor het grijpen ligt? Dan is de persoonlijke waterfilter van Lifestraw het ideale hebbeding. Met zo’n filter kan ondrinkbaar water in heel wat gevallen toch veilig worden gemaakt voor consumptie. En daar blijft het niet bij: bij elke aankoop van een Lifestraw-product zorgt de Follow the Liters-campagne van Lifestraw ervoor dat een schooltje in een van de waterarmste landen van water wordt voorzien. Een verfrissend initiatief!

Warmte geven met Ayacucho

Ayacucho is veel meer dan een merk. Het is ook een stad in Peru, middenin het prachtige Andesgebergte. Door zijn geïsoleerde ligging heeft deze regio het echter moeilijk, en daar probeert Solid International wat aan te doen met duurzame, lokale initiatieven. Mét de hulp van A.S.Adventure, want bij elk verkocht Ayacucho-product delen de Solid International-projecten in de winst. Aanraders voor onder de kerstboom? Wat dacht je van een coole Retro pet voor hem, hippe Husky Glove handschoenen voor haar of knusse Step-In Slipper pantoffels voor beiden? Meer dan alleen hartverwarmend!  

Hoop in donkere dagen met Cedon

Het eindejaar is hét moment voor sfeervolle verlichting en gezellige lampjes. En dan hebben we het niet enkel over de lichtjes in de kerstboom, maar ook over sfeerbrengers in de huiskamer. De Cedon Hope Lights waxinelichtjes  bijvoorbeeld, die altijd wel een leuke aanvulling zijn. Maar deze Hope Lights zijn meer dan dat: ze brengen ook hoop in donkere dagen. Van elke verkochte set schenkt Cedon namelijk een deel van de opbrengst aan Hope, een Braziliaans project dat straatarme kinderen opvangt en ondersteunt. Zo zien ook zij een beetje licht aan het eind van de tunnel.

Red de planeet met Patagonia

Geen veiligere gok voor onder de kerstboom dan een coole backpack die van alle markten thuis is. De Refugio van Patagonia bijvoorbeeld, een robuuste tas die verrast met zijn flexibiliteit. Bijkomend voordeel? Patagonia zet zich doorlopend in voor een betere wereld. Zo garandeert het outdoormerk dat één procent van de inkomsten rechtstreeks terugvloeit naar milieuorganisaties. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Patagonia-initiatieven zoals het Worn Wear-programma en The Footprint Chronicles

Duurzaam drinken met Klean Kanteen

Niets zo leuk dan een duurzame drinkfles om in 2017 de speelplaats mee op te rennen of de werkplek mee op te leuken. Niet alleen maak je er de afvalberg kleiner mee, het wordt extra fijn wanneer je weet dat het merk achter diezelfde drinkbus heel wat duurzame doelen sponsort met de opbrengst. Precies dat is wat Klean Kanteen doet: van de vrije natuur in stand houden over het steunen van milieuorganisaties tot het reduceren van plasticafval in oceanen, Klean Kanteen is altijd te vinden voor actie. Wat had je anders verwacht van het merk dat de allereerste stalen, herbruikbare en bisfenol A-vrije drinkfles op de markt bracht?

Scheer hoge toppen met Suunto

Suunto bestaat al meer dan tachtig jaar en is altijd al een voorloper geweest op het vlak van superieure sporthorloges en andere meetinstrumenten. 349 euro voor een kerstcadeau mag dan wel een flinke graai in je portefeuille vergen, toch is de Ambit 3 Peak Nepal Limited Edition het waard voor fervente sport- en outdoorliefhebbers. Als je weet dat er per verkocht exemplaar van deze geavanceerde gps-horloge maar liefst 25 euro wordt doorgestort aan het Rode Kruis voor hulpverlening na de aardbeving in Nepal, dan weet je alvast dat ze bij Suunto het hart op de juiste plaats hebben zitten.  

 

 

Verlichte idealen met lampjes van Mpowerd

Licht brengen waar er voorheen geen licht was. Het is niet zomaar een doel, maar de hele bestaansreden van Mpowerd. Met opblaasbare, lampjes die werken op zonne-energie, wil het bedrijf veilige, betaalbare verlichting die werkt op duurzame energie binnen ieders bereik brengen – of het nu in jouw tuin bij een winterbarbecue is of in een derdewereldland, waar de fabrikant de lampjes zo goedkoop mogelijk ter beschikking stelt. De Luci Lux staat alleszins garant voor een leuk cadeau: het vlot gelijnde, opblaasbare LED-lampje laat zich eenvoudig opladen in de zon en brengt licht en gezelligheid wanneer jij het wil.