Klein maar fijn: de GoPro Hero4 Session

Haal de suikerbonen maar boven, want de GoPro-familie heeft er een klein broertje bij! Met de nadruk op ‘klein’. Dankzij zijn miniformaat is deze actiecamera namelijk de meest petieterige aller GoPro’s. Al moet de Hero4 Session qua prestaties zeker niet onderdoen voor zijn grotere soortgenoten.

Less is more

Wat meteen in het oog springt, is de minieme omvang van de GoPro Hero4 Session. En dat is geen gezichtsbedrog: het kubusvormige cameraatje meet exact 3,81 x 3,81 x 3,81 cm en weegt slechts 73 gram. Dat is maar liefst 50 % kleiner en 40 % lichter dan de Hero 4*, die vorig najaar voor het eerst in de rekken lag. Met zijn compacte, veelzijdige ontwerp is hij onmiskenbaar de meest draagbare en monteerbare GoPro ooit.

 

* inclusief Standard Housing + Standard Backdoor

Back to basic

Geen gefoefel meer met de aan/uit-knop en het ‘rec’-knopje, want de Session bedien je gewoon met één enkele knop bovenop het apparaatje. Met een druk op die knop schakel je dus niet alleen de camera aan, maar begint hij enkele seconden later ook automatisch op te nemen. Instellingen zoals de resolutie en frame rate aanpassen doe je via wifi of bluetooth, hetzij met de GoPro-app op je smartphone, hetzij met de GoPro Smart Remote.

 

Dit model is bovendien volledig waterproof tot 10 meter diepte, zodat het cameraatje het helemaal zonder waterdichte behuizing redt. Handig!

De cijfers, James!

Voor wie enkel geïnteresseerd is in de droge cijfers:

  • Videobeelden maak je aan 1440p op 30 fps, aan 1080p op 60 fps en aan 720p op 100 fps.
  • Timelapses creëer je moeiteloos met intervallen van 0,5 tot 60 seconden.
  • Voor haarscherpe foto’s zorgt de 8 megapixel fotocamera, inclusief burstmodus van 10 fps.

 

Volgens GoPro kun je met de ingebouwde batterij (capaciteit: 3,23 Wh) zo’n twee uur filmen aan 1080p op 30 fps – met de wifi uitgeschakeld.

Ditjes en datjes

Bij een nieuwe GoPro horen natuurlijk ook nieuwe accessoires. Van een set aangepaste frames tot een Lens Replacement-set, waarmee je makkelijk een kapotte lens vervangt door een nieuwe, en de Floaty, die je Session laat drijven en beschermt tegen schokken. Al deze accessoires zijn binnenkort verkrijgbaar in onze webshop!

 

Natuurlijk kun je het gros van de bestaande GoPro-accessoires ook nog steeds gebruiken voor de Hero4 Session.

 

De GoPro Hero4 Session ligt binnenkort in de A.S.Adventure stores. Wil je zeker zijn van een exemplaar? Bestel je Session dan in de winkel of via de webshop en wij geven je een seintje wanneer je nieuwe actiecamera is gearriveerd.

Ben je toch eerder een fan van het oude formaat? De Hero 3+ Silver kreeg recent een update: de Hero+ LCD. Met een geïntegreerd LCD-schermpje heeft deze camera een aantal belangrijke kenmerken van de Hero 4 Silver aan een gunstigere prijs.