basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Kalender mei

Met de zomer in zicht, het betere weer en de langere dagen is het tijd voor grotere openlucht- en outdoorevenementen. Inspiratie nodig? Ziehier onze goedgevulde agenda!

1 mei – OOST-VLAANDEREN

Wandelhappening Kreken – Sint-Jan-in-Eremo

De kreken in het noorden van het Meetjesland bij de Nederlandse grens in Sint-Jan-in-Eremo vormen een uniek en fascinerend natuurgebied. Tijdens deze wandelhappening kan je ze met het hele gezin verkennen. Je hebt de keuze uit een wandellus van 7 en eentje van 11 km. Onderweg maken verschillende infopunten je wegwijs in de streek, terwijl jij geniet van de prachtige authentieke landschappen. Leuk voor de kids: een oversteek van de Boerenkreek met de reuzenkano.

Meer info: Provinciaal Sportcentrum De Boerenkreek, maandag 1 mei, vanaf 13 u. Tel. 0472 47 26 63

1 mei – LIMBURG

O-Parade – Genk

Op 1 mei vieren ze uitbundig feest in Genk en zakken er duizenden gezinnen af naar de Limburgse stad. Hoogtepunt van de dag vormt de O-parade, een buitengewoon en in Vlaanderen uniek visueel spektakel met internationale straattheateracts, originele praalwagens, schitterende kostuums, theater, zang en dans. En dat twee uur lang volledig gratis. Vóór en na de parade valt is er kinderanimatie, een taptoe, diverse markten, kermis en een vuurwerk.

Meer info: Genk stadsplein en centrum, maandag 1 mei, de hele dag met de O-Parade van 16 tot 18 u. Tel. 089 65 44 90

7 mei – VLAAMS-BRABANT

Dragonrun – Holsbeek

Heb je zin om deel te nemen aan een ludiek loopevenement voor jong en oud? Dan moet je op zondag 7 mei beslist naar het kasteel van Horst in het Vlaams-Brabantse Holsbeek. Daar organiseren ze voor de tweede keer de opmerkelijke Dragonrun, een race met verschillende avontuurlijke obstakels onderweg. Je moet hierbij niet alleen over obstakels klauteren, maar ook door de modder ploeteren en zelfs een paar draken zien te verslagen.

Meer info: Kasteel van Horst, zondag 7 mei, van 14 tot 18 u

14 mei – VLAAMS-BRABANT

Grootste hindernisbaan ter wereld – Haacht

Het indoorspeelpark in het centrum van Haacht krijgt zijn grote broer op bezoek, de o2Run. Vlak bij die populaire indoorspeeltuin, wordt voor één dag de meest uitdagende hindernispiste van de wereld gebouwd.

Meer info: Markt 10, Haacht. Zondag 14 mei, van 12 tot 19.30 u. Tel. 016 26 94 30 (Toerisme Haacht)

14 mei – ANTWERPEN

Kinder survivaldag – Herentals

Een leuk initiatief van Outdoorschool: een dagje vol basis bushcraft en survivaltechnieken voor de jonge avonturier in Bushcraftcafé De Brink in Herentals. Jonge avonturiers moeten immers af en toe van achter de tv of iPad gesleurd worden. Tijdens deze dag leren ze wat de natuur ons zoal te bieden heeft en hoe die je helpt om te overleven zonder moderne hulpmiddelen.

Meer info: Bushcraftcafé@De Brink, Herentals. Zondag 14 mei, van 10 tot 18 u. Tel. 0476 89 03 07

20 en 21 mei – ANTWERPEN

Natuurfeest – Ranst

Tijdens dit tweedaagse natuurfeest – zaterdagavond en zondag – ontdek je wat provinciedomein Vrieselhof in Ranst zoal te bieden heeft. Onderwerp het waterleven in de kasteelvijver aan een onderzoek, ga op spinnentocht of neem deel aan de landschapsfietstocht. De leden van de Heemkundige kring laten je kennismaken met militair erfgoed in de omgeving, er zijn natuurvertellingen voor kinderen en kinderyoga. Verder is er een natuurmarkt, foto-expo en kun je er heerlijk wandelen.

Meer info: Provinciaal Groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95, 2520 Ranst (Oelegem). Zaterdag 20 en zondag 21 mei –  Tel. 03 324 82 70

21 mei – WEST-VLAANDEREN

Transfo-Gaversrun – Harelbeke

Unieke hindernissenloop voor jong en oud van 5 of 9 km tussen Transfo Zwevegem en De Gavers in Harelbeke. Loop tussen en in de unieke Transfo-gebouwen en de mooie natuur van De Gavers. Overwin hindernissen en leuke proeven. Je kunt ook met een team van drie personen deelnemen aan de teamchallenge (loop van 5 km + 3 extra ploegproeven: boogschieten, kajak, hindernissenloop). In de namiddag is er ook de Watersportdag in de Gavers met gratis kajak, surfen en zeilen.

Meer info: Provinciedomein De Gavers, Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke, zondag 21 mei - Tel. 056 23 40 10

25 en 26 mei – WEST-VLAANDEREN

Santé aan Zee – Nieuwpoort

Vermaak verzekerd voor het jonge volkje op donderdag 25 en vrijdag 26 mei aan het Hendrikaplein in Nieuwpoort-Bad. Dat wordt voor de gelegenheid omgevormd tot een origineel speeldorp voor de kinderen. En daar kan het jonge volkje naar hartenlust ravotten en genieten van een erg uitgebreid aanbod met onder andere een circusworkshop, knutseljungle, speelkeuken, kruisboogschietstand en nog veel meer. Op donderdag is er ook nog zeewijding.

Meer info: Hendrikaplein, 8620 Nieuwpoort – Donderdag 25 en vrijdag 26 mei - Tel. 058 22 44 44 (Toerisme Nieuwpoort)