basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Kalender juli

Eindelijk grote vakantie! Een heerlijke tijd voor het jonge volkje én hun ouders, met een ruime keuze uit activiteiten, events en excursies allerhande. Zeker aan de kust, maar ook in het binnenland en de Ardennen zijn er werkelijk mogelijkheden te over om je agenda te vullen met leuke uitjes. Hieronder vind je alvast een greep uit het aanbod.

2 juli – ANTWERPEN

Strips in het park – Kalmthout

Beleef een avontuurlijke dag in Arboretum Kalmthout met als thema 'Beestenboel'. Op de evenementenweide is er vermaak voor jong en oud: een hele dag spelen, knutselen, stands met een brede waaier aan plezante activiteiten zoals het Sus Magic Circus, een jungle springkasteel, hoefijzerwerpen, speuren, boogschieten, een zoektocht en nog veel meer. Bovendien zullen ook Suske en Wiske, Schanulleke en Bella de Koe dit evenement bijwonen.

 

Meer info:

Tel. 03 666 67 41

Van 10 tot 17 u.

Toegang 7 euro, gratis voor kinderen tot 1m20.

www.arboretumkalmthout.be

2 juli – WEST-VLAANDEREN

Transfo Outdoor – Zwevegem

Wie houdt van ongewone outdooractiviteiten en gratis kicks moet beslist naar de Transfo-site in Zwevegem. De hele namiddag kan je er deelnemen aan een brede waaier spannende activiteiten die je ongetwijfeld de nodige kicks en adrenaline-opstoten zullen bezorgen. Denk maar aan duikinitiatie, speleobox, boogschieten, een klimmuur, via ferrata, big air en een aquaparcours. Voor de kinderen is er straatanimatie en een cursus circustechnieken gepland. Van 14 tot 19 u.

 

Meer info:

Transfo Zwevegem

Transfostraat 3, 8550 Zwevegem

Tel. 056 76 55 72

Gratis deelname.

www.zwevegem.be/transfo

Transfo Outdoor – Zwevegem

5 juli – VLAAMS-BRABANT

Rollerparade – Leuven

Rolschaatsclub Heverlee organiseert op woensdag 5 juli een Rollerparade in hartje Leuven. Er wordt verzameld en gestart aan het Martelarenplein (aan het station) om 19 u. Er is zowel een kleine als een grote toer en de parade is terug op het plein vóór zonsondergang (om 22 u.). Ook de jongsten kunnen zich dus tijdens de kleine toer uitleven. De rollerparade wordt muzikaal begeleid. Fietsen zijn dit jaar niet toegelaten. Bij regen wordt het evenement verplaatst naar 12 juli. 

Rollerparade – Leuven

8 juli – WEST-VLAANDEREN

Ladies Games – De Panne

Dames die zin hebben in beweging en een vermakelijk dagje uit met vriendinnen moeten beslist deelnemen aan de Ladies Games. De Panne is er alvast klaar voor. Op het programma: veel sporten, maar ook vermaak (dj’s, kookeiland, modeshow). Het sportaanbod varieert van touwtrekken (trek met een team een auto over een streep) en een obstakelrace over golfen tot de butlerloop en het fietsen met een elliptische fiets. Supporters welkom! Van 14 tot 19 u. Ook in Middelkerke op 2 september.

15 juli – ANTWERPEN

Demo honingslingeren – Oud-Turnhout

Benieuwd hoe ze honing uit de ramen krijgen? Dan moet je op 15 juli om 14u in Oud-Turnhout zijn, voor de demo honingslingeren van Natuurpunt. De plaatselijke imker die zijn bijenkasten in het landschap van Natuurpunt De Wulp heeft staan, toont dan de fijne kneepjes van het vak bij een 2 uur durende demo. Ook jonge zoetebekjes kunnen hiervan meegenieten, onder het toeziend oog van begeleidende ouders. Nagenieten kan in de cafetaria of op het openluchtterras. Smaakt naar meer? In het plaatselijk winkeltje verkopen ze potjes verse honing.

Meer info:

Tel. 014 42 99 66

bc.deliereman@natuurpunt.be

21-23 juli – WEST-VLAANDEREN

Big Slide – Oostende

Tijdens het weekend van 21 tot 23 juli strijkt The Big Slide voor het eerst neer op het strand van Oostende, ter hoogte van het Thermae Palace Hotel. Deze 150 m lange pop-up waterglijbaan is razend populair; dat bleek vorig jaar nog in Rotterdam… Met je toegangsticket – te bestellen via de website – geniet je van één uur onbeperkte pret op de waterglijbaan. Verder is er een randanimatie met optredens van dj’s, foodbar, zomerbar en dergelijke meer. Kids kunnen hier al terecht vanaf 7,99 euro voor een sessie van één uur.

Meer info:

Ter hoogte van Surfclub Oostende en Thermae Palace Hotel

Dagelijks van 10 tot 22 u.

thebigslide.be

21 juli – OOST-VLAANDEREN

Fietshappening – Eeklo

Fietsen staat de hele dag in de kijker in het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo. Hoogtepunten zijn een benjaminkoers (13u30), de retrokoers (40 km, start 14u15) waaraan elkeen die een fiets en een outfit van vóór 1980 gebruikt kan deelnemen: een authentieke en ludieke kermiskoers met oude koerstruitjes, volgwagen en een reclamekaravaan (deelname 3 euro). En in de boomgaard start om 14u30 het Kampioenschap Traag Fietsen met als opzet zo lang mogelijk te fietsen over een hobbelig parcours zonder een voet aan grond te zetten. Gratis deelname.

Meer info:

Vrijdag 21 juli van 10 tot 19 u.

Tel. 09 327 04 47

www.toerismemeetjesland.be 

www.eeklo.be

 

Fietshappening – Eeklo

Drukke zomeragenda en geen zin om een vaste datum vrij te houden? Kies dan voor één van deze activiteiten, die doorlopend toegankelijk zijn in juli.

1-31 juli – LIMBURG

Geocache – Lommel

Geocaching is een wereldwijd verspreid spel. Met een GPS-ontvanger ga je op zoek naar een schat of ‘cache’. Ook in Lommel, dat deel uitmaakt van natuurproject Bosland, zitten (diverse) schatten verborgen. Een nieuwe 6 km lange zoektocht ‘De gouden kat van Don Quichote’, boordevol leuke opdrachten, richt zich tot (oudere) kinderen en hun ouders. Voor de kleinere schatzoekertjes is er een wandeling van 2,5 km met talrijke amusante opdrachten voorzien.

Geocache – Lommel

1 juli-31 juli – ANTWERPEN

Parkgolf – Essen

In het Antwerpse Essen kan je een nieuw ludiek spel uittesten uitgewerkt in samenwerking met Toerisme Antwerpen: park-golfen. Een initiatief van de toeristische dienst Tasberg, en dat is meteen de startplek voor dit golfspel met originele clubs en speciale ballen. In totaal zijn er twaalf holes, aangelegd in het gemeentebos. Alvorens je echt start, kan je oefenen op de proefhole op het grasveld aan de VVV. Een leuke nieuwe sport en vermaak voor het ganse gezin gegarandeerd. Best vooraf reserveren!

Meer info:

VVV De Tasberg

Moerkantsebaan 50, 2910 Essen 

Tel. 03 677 19 91 

Deelname 5 euro p.p.

www.vvvessen.be