basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Kalender april

Het is volop lente en de bloesems kleuren langzaam aan de bomen. De zon geeft ook steeds meer warmte. Ideaal om te genieten van leuke outdoor activiteiten, uitstapjes te maken naar de natuur of om je te wagen aan een actief stadsbezoek met het hele gezin. Ook de allerkleinsten zullen in ons aanbod hun gading vinden.

2 april – Limburg

Rangerwandeling Life of Trees – Genk

Ga op stap met een Ranger in het Nationaal Park Hoge Kempen. Afspraak aan de toegangspoort Kattevennen in Genk. De Ranger laat je het bos ontdekken zoals je het nooit eerder zag. Aan de hand van speelse opdrachten ervaar je de wonderlijke wereld van de bomen en hun bewoners. Bijzonder boeiend voor het hele gezin. Aansluitend is er de mogelijkheid om de fascinerende 360° show ‘Life of Trees’ te bekijken in de nabije Cosmodrome. Hierna hebben bomen voor jou geen geheimen meer.

Wanneer? Zondag 2 april, om 14 u.

Vertrek? Aan de toegangspoort Kattevennen (ingang bezoekersonthaal) van het Nationale Park Hoge Kempen.

Deelname? 2 euro p.p. of 5 euro per gezin. Voorstelling Life of Trees: 8 euro (volwassene) of 22,50 euro (gezin), gratis voor -5-jarigen.

Duur? 2 uur (van 14 tot 16 u.), met mogelijkheid om 16 u. de 360° show Life of Trees te bekijken in de Cosmodrome (duur 1u15).

Meer info: Tel. 089 65 55 55 – www.kattevennen.be

2 april – Oost-Vlaanderen

Flanders Kids Tour – Herzele

De Flanders Kids Tour is een initiatief van Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool en bestaat uit een aantal recreatieve begeleide fietstochten waaraan kinderen tussen 6 en 15 op diverse locaties in Vlaanderen kunnen deelnemen. Uiteraard kunnen ouders en familieleden ook meefietsen. In april zijn er drie tochten: op 2 april in Herzele (de Kidsrit Dorp van de Ronde) en op 22 april zowel in het Oost-Vlaamse Gentbrugge als in het Limburgse Peer. De afstand varieert steeds tussen 15 en 30 km.

Wanneer? Zondag 2 april, om 9.30 u.

Vertrek? Sportcentrum De Steenoven, Kerkkouter 40, 9550 Herzele. Start inschrijving om 8.30 u.

Deelname? Gratis voor kids, volwassene 2 euro (dagvergunning, verzekering inbegrepen).

Meer info: Tel. 053 70 73 46 (voor de tocht in Herzele), recreatie.dewielerbond.be

(hier vind je de volledige kalender en info van alle tochten).

3 april – Koksijde

Fortenbouwwedstrijd – Koksijde

Een zandkasteel bouwen was het eerste wat je deed zodra je op het strand kwam. En het is nog steeds het eerste wat zoon- en dochterlief doen zodra ze aan zee zijn. Op maandag 3 april kun je het kind in jou nog eens naar boven halen door samen met junior deel te nemen aan de heuse fortenbouwwedstrijd op het strand van Koksijde. Bouw jij het mooiste fort?

Wanneer? Maandag 3 april 

Vertrek? Vanaf 13.30 u. kun je je inschrijven bij de toeristische dienst. Start om 14 u.

Deelname? Gratis. (Eigen schop meebrengen)

Reserveren? Hoeft niet

Meer info: visitkoksijde.be

5 en 12 april – Limburg

Kato & het Appelcomp(l)ot – Sint-Truiden

Haspengouw kleurt fraai in de lente en het is er genieten van de rijke bloesempracht. Ideaal om er met het hele gezin op uit te trekken. Neem deel aan een leuke begeleide gezinszoektocht in Sint-Truiden met fascinerende en fruitige animatie onderweg en dat alles onder de fascinerende titel ‘Kato & het Appelcomp(l)ot’. Je stapt tussen de kleurige fruitbomen en de heuvels van Haspengouw en valt van de ene in de andere verbazing. Een verrassende familiewandeling in de paasvakantie.

Wanneer? Woensdag 5 en 12 april, om 15 u.

Vertrek? Aan de kruising van de Volmolenweg en de Fabrieksstraat, 3800 Sint-Truiden.

Deelname? 2 euro (volwassene), gratis voor kinderen (1 tot 12 jaar).

Duur? Deze wandeling/zoektocht duurt 2 uur, van 15 tot 17 u.

Reserveren? Verplicht. Tel. 011 70 18 18.

Meer info: Tel. 011 70 18 18 en www.toerisme-sint-truiden.be

8 en 9 april – West-Vlaanderen

Koksijde Kids – Koksijde

Kom in de paasvakantie naar het coolste kinderevenement aan de kust: Koksijde Kids. Een weekend boordevol leuke attracties voor alle leeftijden. De Zeelaan en omgeving worden omgevormd tot een schitterend speeldorp met een aanbod voor zowel de allerkleinsten tot en met de tieners en hun ouders. Voor de durvers zijn er een klimmuur, Space Bikes en diverse survivalbanen maar ook een bungee trampoline, mega hangbrug en nog veel meer. Allerlei randanimatie. Vermaak verzekerd!

Wanneer? Zaterdag 8 en zondag 9 april, van 10.30 tot 18 u.

Waar? Zeelaan, Theaterplein en Casinoplein in 8670 Koksijde.

Deelname? Gratis (vanaf 2 jaar).

Reserveren? Niet nodig.

Meer info: Tel. 058 51 29 10, www.koksijde.be

10 en 11 april – Antwerpen

1, 2, 3…avontuur – Mol

Ontdek het Zilvermeer in Mol zoals je het nooit eerder deed! Leef je tijdens deze twee dagen volop uit in de avonturenzone, een niet gekend groen deel van dit provinciaal domein. Er wenken drie erg gevarieerde activiteiten: een kabelbaan, varen op het Blauwe Water (een van de eerste ontginningsputten van het domein met keuze uit diverse vaartuigen zoals kajak, waterfiets, roeiboot) en een avontuurlijke wandeling over een apenbrug en vlonderpaden. Een hele namiddag vermaak.

Wanneer? Maandag 10 en dinsdag 11 april, telkens van 13 tot 16.30 u.

Waar? Avonturenzone Provinciaal Domein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol.

Deelname? 3 euro voor het avonturenparcours en 2 euro toegang provinciedomein.

Meer info: Tel. 014 82 95 00 en www.zilvermeer.be

12 april – Antwerpen

Pioniers van de nieuwe wildernis – Mechelen

Van 10 tot 17 april organiseren ze in de provincie Antwerpen de week van de Provincie Domeinen met een waaier activiteiten. In Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark in Mechelen kan je exclusief de nieuwe wildernis van het park verkennen. Het is de allereerste keer dat bezoekers hier toegang toe krijgen. Onderweg moet je veel hindernissen overwinnen. Wie met het hele gezin het eindpunt haalt, wordt vereeuwigd in het register als ‘pionier van de nieuwe wildernis’. Met een drankje er boven op.

Wanneer? Woensdag 12 april, van 14 tot 16 u.

Waar? Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen. Start aan het bezoekerscentrum (tussen 14 en 16 u.) en aankomst bij de nieuwe Barak van Bartel.

Deelname? Gratis. Voorzie best waterdichte laarzen!

Reserveren? Verplicht. Tel. 015 45 13 80 en vrijbroekpark@provincieantwerpen.be

Meer info: Tel. 015 45 13 80 en vrijbroekpark@provincieantwerpen.be en www.provincieantwerpen.be

14 april tot 5 mei – Brussel

Bezoek de Koninklijke Serres – Laken 

Traditiegetrouw opent de koninklijke familie de deuren van de koninklijke serres in de eerste lentemaand. De natuurpracht lokt dan ook ieder jaar heel wat kijklustigen naar Laken. Meer nog dan alleen maar de ontdekking van de vele verschillende plantensoorten, kun je er ook terecht met het ganse gezin om te genieten van de prachtige architectuur van Alphonse Balat. De leermeester van Victor Horta maakte van de serres op zich een prachtig kijkstuk waar zowel jong als oud van kan genieten.

Wanneer? Van 14 april tot en met 5 mei (maandag gesloten)

Vertrek? Kasteel van Laken, Koninklijke Parklaan.

Deelname? 2,50 euro p.p. (gratis onder de 18).

Duur? Zo lang je maar wil.

Reserveren? Hoeft niet

Meer info: www.brussel.be

16 april – West-Vlaanderen

Hazenjacht – Knokke-Heist

Heerlijk paasuitje voor het hele gezin in Knokke-Heist. De jacht op de paashaas en zijn vriendjes is er geopend. Met behulp van gps-coördinaten ga je tijdens deze spannende geocaching op zoek naar die haas, langs een 8.300 m lang traject – toevallig ook de postcode van Knokke. De tocht brengt je langs de mooiste plekjes van Knokke-Heist en eindigt in het paasdorp aan het Lichttorenplein. Heb je onderweg alle schatten gevonden? Dan krijg je in het paasdorp een lekkere chocolade paashaas.

Wanneer? Zondag 16 april, vanaf 10 u.

Vertrek? In het Hazendorp op het Lichttorenplein te 8300 Knokke-Heist.

Deelname? Gratis.

Duur? Reken voor deze zoektocht op 2 tot 3 uren stappen.

Reserveren? Niet nodig, je kunt vooraf wel de geocaching app voor IOS, Android of Windows Phone op de website downloaden.

Meer info: tel. 050 63 03 80 (Toerisme Knokke-Heist) - www.myknokke-heist.be

29 april – Vlaams-Brabant

Wilde kleuterwandeling – Leuven/Kessel-Lo

Een ongewone belevenis voor kleuters van 4 tot 7 vergezeld van ouder(s) of grootouder(s): de wilde kleuterwandeling in Kessel-Lo. Ga mee op ontdekking met Lien, het Wortelvrouwtje. Tijdens deze wandeling langs het Kesselpad naar het Begijnenbos ontdekken ze wat er zoal groeit en hoe dat ruikt. En onder de boomwortels schuilen verhalen. Ze ontmoeten elfjes die leven in het bos en bekijken paddenstoelen om te zien of er kabouters in wonen en proeven een ‘wilde snack’. Een wonderlijk avontuur.

Wanneer? Zaterdag 29 april, van 14 tot 16 u.

Vertrek? Bergstraat 81, 3010 Kessel-Lo.

Deelname? 7,50 euro p.p. (groot gezin/3 of meer kinderen: 5 euro).

Duur? 2 uur, van 14 tot 16 u.

Reserveren? Verplicht, kan via link https://jcvleugelf.wordpress.com/familieactiviteiten

Meer info: Tel. 016 27 27 50.

Tags:
  • vlaanderen
  • kalender
  • activiteiten
  • uitstap
  • excursie
  • april
  • event