basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Is ’t nog ver?

Lange wandeltochten met je kleine snotneuzen, het is niet altijd a walk in the park. De eerste kilometers stappen ze ijverig mee, maar daarna lonkt al snel papa’s of mama’s nek. Gelukkig bestaan er kinderdragers: kind in de rugzak en gaan!

Net een trekkingrugzak

Een babydrager heeft dezelfde kwaliteiten als een goede rugzak: rugventilatie, een stevige heupgordel én zachte schouderbanden, zodat de rugspieren van mama of papa niet overbelast worden. Bovendien bieden de meeste kinderdragers tussen de 20 en 35 liter opbergruimte en sommigen zijn compatibel met een drinksysteem. Een extra daypack kun je dus gerust thuislaten.

Slaap, kindje, slaap

Kinderen voelen zich ook goed op hun gemak in zo’n drager, want ze kunnen alles overzien. Dankzij de zachte hoofdsteun en de beschermende bekleding aan de knietjes zitten ze comfortabel in het draagstel. Bij verschillende modellen is er naast een geïntegreerd regen- of zonnescherm ook plaats voor een knuffel of flesje. Terwijl jij geniet van een mooie wandeling doen zij een dutje.

Met de beentjes in de lucht

Weet wel dat je kind pas in een kinderdrager mag als het zelfstandig kan zitten (ongeveer vanaf acht maanden). Las ook regelmatig een pauze in en haal je kleine reiziger uit de drager, zodat die kinderbeentjes voldoende bewegingsvrijheid krijgen.

Tot 20 kilo

Ook niet onbelangrijk, het gewicht van je kind. Afhankelijk van het rugzakmodel mag je oogappel tot 20 kilogram wegen, wat overeenkomt met het gemiddelde gewicht van een Belgische vijfjarige. Begin al maar te trainen!