MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Fleece Yourselves

Een fleecetrui mag dan al jarenlang een begrip zijn onder koukleumen, toch zijn er nog flink wat misverstanden die de fleecewereld uit geholpen kunnen worden. Tenzij je natuurlijk al wist dat er verschillende soorten fleeces bestaan en dat de doorsnee fleece hoegenaamd niet winddicht is. Al bestaan ook daar oplossingen voor…

100, 200, 300

Zeg nooit zomaar fleece tegen … een fleece. Er zijn immers meer verschillen dan je op het eerste gezicht zou denken. De dikte van de fleece is zo’n voorbeeld van een voor de hand liggend verschil. Polartec – actief als textielfabrikant en leverancier voor heel wat bekende outdoormerken – gebruikt daarvoor een aanduiding in gram per vierkante meter: 100, 200 en 300. Daar waar 100 staat voor een zomerfleece, is 200 een tussenseizoenfleece en 300 een winterfleece.

Van powerstretch tot High-loft

Ga je voor een fleecetrui met een mengeling van fleece en lycra, de zogenaamde‘powerstretch’, dan krijg je een nauw aansluitende trui. Ideaal voor vrouwen die het comfort van een fleece willen combineren met de elegantie van niet-technische kledij, zodat je je ook op een doordeweekse dag probleemloos van je zachte fleecetrui kan genieten.
De zogenaamde high-loft fleece – in de volksmond beter bekend als fluffy fleeces – zijn dan weer ideaal voor de superkoukleumen. Door de rechtopstaande fleeceharen wordt de lucht, en dus ook de lichaamswarmte, extra goed vastgehouden.

Tip: Een fleece is in principe niet winddicht. De Windstopper van Gore of de Windbloc van Polartec zijn dat wel, dankzij de combinatie van fleecestof met een winddicht membraan.

Fleecetrends

Ook bij fleecetruien zien we ieder jaar nieuwe trends opduiken. De trend voor komende winter zijn de nordic prints, zowel op fleeces als op wollen truien. Bij Ayacucho vind je trouwens ook fleeces met nordic prints voor dames terug.

Tip: Heb je het niet warm genoeg met een fleece, overweeg dan een onderlaag met thermisch ondergoed. Draag dat onder je fleece en je hebt het gegarandeerd warm, ook al voelt het niet aan alsof je heel dik gekleed bent.