De evenementenkalender van januari 

We snappen het. Na een maand vol feestgedruis maak jij goede voornemens om meer buiten te komen. Je wilt die belofte aan jezelf ook het liefst meteen in de praktijk omzetten, maar je vindt geen inspiratie. Gelukkig komen wij deze eerste maand van het nieuwe jaar to the rescue met keuze tussen 10 leuke evenementen en outdooractiviteiten … Ready? Go!    

Wintervonken Brugge

28 december 2017 tot 6 januari 2018 – Wintervuur in Borgerhout

Wie het warmer wil krijgen tijdens deze koude dagen moet beslist eens passeren langs Wintervuur, een supercool nomadisch stadsfestival dat elk jaar op een andere plek in Antwerpen doorgaat. Dit jaar verwelkomt Borgerhout tal van theatergezelschappen waar je hart sneller van gaat slaan. Wintervuur is een must-visit, een origineel festival geïnspireerd door rondreizende kermisforen en nostalgische circussen waar je kan eten en drinken, en waar de lichtjes en het vuur jou en je gezin in een warme winterse sfeer brengen. Fijn om weten, het Slotfeest op 6 januari is gratis en voor niks! Je moest al daar zijn!

Meer info:

Bekijk het programma hier
Van 28 december 2017 tot en met 6 januari 2018
Je vindt het Wintervuurplein op Spoor Oost, Noordersingel, Borgerhout.    

6 januari - Nieuwjaarsduik Oostende

Sommige mensen drinken champagne, anderen geven elkaar cadeaus. En er zijn een paar zotten die er geen groter plezier in hebben dan het nieuwe jaar in te zetten met een ijskoude Nieuwjaarsduik! Wat zo’n bibberduik zo goed zijn voor lijf en leden, zeker als meer sporten op je lijstje met goede voornemens staat. En heel het gezin kan gewoon mee gaan supporteren! Van een topactiviteit gesproken. Trek je minimaalste zwemoutfit aan en zet een mooie kerstmuts op, en denk vooral niet na wanneer je de zee in duikt! Happy New Year!    

Meer info:

Wanneer? Zaterdag 6 januari om 11u
Adres: Strand ter hoogte van de Drie Gapers – Zeedijk - 8400 Oostende
Voorverkoop: € 6
Op de dag zelf: € 10
De ticketverkoop start binnenkort hier    
    

13 en 14 januari 2018 - BK Cyclocross Koksijde

Wielerfanaten in da house en altijd al eens een Belgisch Kampioenschap Cyclocross willen bijwonen? Waag dan deze maand je kans aan zee. Op 13 en 14 januari 2018 vindt voor de 2de keer het Belgisch Kampioenschap (BK) cyclocross plaats en nog wel in de duinen van Koksijde. Een spannende strijd op een uniek parcours met de Herygers-en Albert duin als ultieme scherprechters.

Fijn om weten: hier vind je alle randactiviteiten die tijdens de maand januari plaatsvinden rond het Belgisch Kampioenschap Cyclocross.    

Meer info:

13 en 14 januari 2018
Het programma vind je hier
Locatie en bereikbaarheid    

31 januari tot 4 februari - Lichtfestival in Gent    

Verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire internationale performances en evenementen met licht, dat is het Lichtfestival Gent. Je leert er de historische plekken en monumenten op een andere manier kennen. Zeker een reden om eens extra buiten te komen deze maand en kennis te maken met de unieke verborgen charme van Gent na zonsondergang. 

Meer info:

Van 31/01/2018 tot 04/02/2018
Het parcours van het Lichtfestival loopt doorheen de binnenstad en strekt zich uit van het Baudelohof tot aan het Sint Pietersplein. Het parcours is 6,6 km lang. Er is geen start- of eindpunt, starten kan dus gelijk waar. Er zijn vier infopunten langs het parcours waar een plan verkrijgbaar is.


Prijs:

Alle kunstwerken zijn gratis te bezoeken.    
    
    

5 tot 7 januari - Winteravonden in Bokrijk – Genk     

Ok, het moest maar niet zo gezellig zijn in de winter! Ook Bokrijk doet mee aan een gezellige winterse avondsfeer met tal van activiteiten voor de hele familie tijdens hun Winteravonden met tal van nostalgische kermisattracties, opgeluisterd door muziek uit draaiorgels en winterse hapjes en drankjes! Als de avond valt geniet je van spetterend vuurwerk!    

Meer info:

Van 5 januari tot en met 7 januari, telkens van 16 uur tot 21 uur.

Het infocenter is open van 13 uur tot 20 uur.
Adres: Het Domein Bokrijk - Bokrijklaan 1 - 3600 Genk

 

Toegangsprijzen:

Vanaf 13 jaar: € 7,50

Van 3 - 12 jaar: € 2,00

-3 jaar en Bokrijkabonnees: gratis    
   
    
    

7 januari - Nieuwjaarsrun in Antwerpen         

Het nieuwe jaar al lopend inzetten? Ga dan al sportend genieten van winterse gezelligheid op Linkeroever en maak meteen je goede voornemens waar op een parcours van 5 km of 10 km tijdens de eerste run van het jaar in Antwerpen. En doe eens extra gek dit jaar! Haal je creativiteit vanonder het stof en verschijn als Caspar, Melchior of Balthazar. Voor de kleinste sportievelingen zal er een gratis Kids Run gehouden worden. Ga met het hele gezin genieten van de wintersfeer, sport en natuur. Run baby run!    

Meer info:

7 januari 2018
Adres:
Wandeldijk 1 - 2050 Antwerpen

Bestel hier je tickets    
    
    
    

26 januari tot 4 februari - WinterWarm in de Hoge Rielen – Kasterlee       

Het moet niet altijd zomer zijn om naar een festival te trekken vinden wij! WinterWarm bijvoorbeeld is zo’n veelzijdig en eigenzinnig cultureel winterfestival op de unieke locatie van de Hoge Rielen. Een muzikaal parcours neemt jullie mee langs drie locaties op het domein met vioolmuziek en elektronica uit Estland, solowerk van een ex-dEUS muzikant en een installatie van oude bandopnemers. Verder kan je, liggend in een verwarmde loods, een concert bijwonen van Oaktree. Vuurtheater en circus ontmoeten elkaar in de magische openluchtvoorstelling ‘Passa il Tempo / As Time Goes By’ van Sprookjes enzo & Pietro Chiarenza. En Circus Ronaldo herneemt speciaal voor WinterWarm de gelauwerde succesvoorstelling ‘Fidelis Fortibus’. 100% winters genieten, nietwaar?    

Meer info:

Waar:
De Hoge Rielen
Molenstraat 62
2460 Kasterlee


Wanneer:
van vrijdag 26 januari tot zondag 4 februari 2018
Activiteiten, prijzen en reservaties via www.warande.be.   

    

5 januari - Stiltewandeling langs Abdij van 't Park – Leuven       

Onder het motto ‘de ochtendstond heeft goud in de mond’ kan je in Leuven deelnemen aan een stiltewandeling. Je verwelkomt samen de ochtendzon in het nieuwe jaar en geniet in stilte van abdijgeluiden en beelden. Afsluiten doe je met een klein ontbijtje. Daar word je stil van, toch? 

Meer info:

Vrijdag 5 januari 2018 om 9 uur

Vertrek: Hoeveplein Abdij van Park

Duur: tussen 1 uur en 1:30 uur

€ 7 vooraf te reserveren bij Abdij van Park
016/40 01 51

info@abdijvanpark.be   

26 - 27 januari - Wintervonken in Brugge     

Nog zo’n adembenemend winterfestival met vuurinstallaties, sfeervol straattheater, concertjes en muziek vind je in Brugge tijdens Wintervonken op 26 en 27 januari 2018. De Vuurmeesters staan in voor een vurig aangekleed winterterras. Iets om vurig naar uit te kijken en geen koude te lijden deze maand. Echt iets voor buitenmensen en levensgenieters zoals jullie!    

Meer info:

26 en 27 januari 2018
Het volledige programma vind je binnenkort hier

13 januari - Winterknetters: kerstboomverbranding met net dat ietsje meer – Middelkerke  

Nooit eerder zag je de laatste restjes Kerst op het strand in vlammen opgaan, of toch? Winterknetters is een kerstboomverbranding met net dat ietsje meer, want dankzij de randanimatie en muzikale begeleiding is er meteen een gezellige sfeer op de zeedijk. Voor de jongste bezoekertjes is er een gratis creatieve kinderworkshop en dankzij de Noord-Zuid verenigingen is er sprot op de BBQ die gratis en voor niks wordt uitgedeeld aan alle bezoekers. Vergeet de party dj niet die het vuur  ook in de tent zal aanwakkeren! 

Meer info:

zaterdag 13 januari 2018
Van 16u tot 23u55

 

Locatie:

Zeedijk
8430 Middelkerke