MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Een rugzak voor elke activiteit

Er bestaat al lang niet meer zoiets als één rugzak. Je hebt dagrugzakken, tourrugzakken, trekkingrugzakken, fietsrugzakken en alpinerugzakken. Verschillende rugzakken voor verschillende doeleinden dus. En dat is maar goed ook, want met een dagrugzak de bergen intrekken of een heuse toertocht ondernemen is echt niet aan te raden. 

Hoe kies je de juiste rugzak?

Dagrugzak

Waar een dagrugzak dan wel ideaal voor is – je voelt het al komen – is het transport van alles wat je tijdens een gewone werk- of schooldag nodig kunt hebben. Woon-werkverkeer, een bescheiden dagtocht of een stadswandeling zijn stuk voor stuk activiteiten die een dagrugzak op het lijf geschreven zijn. Een dagrugzak heeft een volume van 15 tot 30 liter en is altijd voorzien van twee schouderbandenHeupbanden ontbreken doorgaans of zijn erg dun. Je draagt het hele gewicht dus op je schouders. Bij een pakgewicht van meer dan 8 kg en/of een volume groter dan 30 liter, kijk je dan ook beter uit naar een tourrugzak.

Tourrugzak

Een tourrugzak onderscheidt zich van een dagrugzak door z’n grotere volume (30 tot 55 liter) en de aanwezigheid van stevige heupgordels. Je draagt in een tourrugzak een groter gewicht mee dan in een dagrugzak, maar doordat het gewicht vooral op je heupen rust, merk je daar minder van. Een tourrugzak wordt het vaakst gebruikt voor weekendwandelingen en huttentrektochten.

Trekkingrugzak

Is een weekendje rondtrekken jou te weinig en hou je meer van meerdaagse trektochten met de tent? Dan is een trekkingrugzak wel iets voor jou. Met een pakvolume van 55 tot wel 75 liter is een trekkingrugzak nog een stuk ruimer dan de doorsnee tourrugzak. Een trekkingrugzak is niet alleen groter, maar heeft ook bredere heupbanden en meer verstelmogelijkheden.

Tip: Rugzakken zijn veel vaker waterafstotend dan echt helemaal waterdicht. Een regenhoes is voor langere trektochten in regenachtige gebieden dan ook echt wel een goeie investering.

Fietsrugzak

Fietsrugzakken zijn specifiek ontworpen voor fietstochtenmaar kunnen dankzij hun perfecte pasvorm en prima ventilatie ook gebruikt worden door degenen die skeelerenlanglaufen of zelfs klimmen. Een fietsrugzak heeft geen heel groot volume, maar is doorgaans wel uitgerust met andere nuttige functies die vooral op de fiets een meerwaarde zijn, zoals een drinksysteem bijvoorbeeld.

Alpinerugzak

Net zoals de fietsrugzak ligt een alpinerugzak heel dicht op het lichaam, zodat je vooral bij het klimmen de nodige bewegingsvrijheid hebt. Het hele draagsysteem wordt eveneens gekenmerkt door een erg prettige ventilatie.

Tip: Benieuwd hoe je jouw nieuwe rugzak tot in de puntjes afstemt op jouw lichaamsbouw? In dit blogitem tonen we hoe je dat concreet aanpakt.

Nog een zakje graag

  • Reisplannen met je rugzak en op zoek naar een manier om een goed overzicht te houden over je spullen? Investeer dan in een aparte stuff sack voor je broeken, T-shirts en truien.
  • Met de Pack-It opbergsystemen van Eagle Creek kom je ook een heel eind. Tegelijkertijd houden ze je kleding kreukvrij.
  • Ook een waterdichte zak is een prima hulpje om meer overzicht aan te brengen in je rugzak. Bovendien biedt hij een extra garantie op droge spullen wanneer je vochtige oorden opzoekt of naar het water trekt.