De onmiskenbare voordelen van de wandelzool

Geoefende trekkers weten het al langer, maar nu onthullen we ons geheim ook voor het grote publiek … Wil je je voeten jarenlang wandelcomfort bieden? Dan is met een paar goeie wandelschoenen de kous niet af. Het ultieme wandelsysteem bestaat uit schoenen, sokken … en inlegzolen!

Gezocht: stabiliteit, comfort en schokdemping

Je voeten zijn de fundamenten waarop je lichaam rust. De minste instabiliteit kan er dus voor zorgen dat je bij het wandelen niet enkel last krijgt van je voeten, maar ook van je knieën, heupen en rug. Bovendien gaat er bij elke stap die je zet een schok doorheen je hele lichaam. Een goeie wandelschoen vangt dit in grote mate op, maar zelfs de beste, duurste schoen past nooit 100 procent perfect om je voet, dus is er altijd ruimte voor speling – en bijgevolg ook wrijving. En dat is waar de inlegzool ten tonele verschijnt.

Voor elk type voet de juiste inlegzool

Elke wandelschoen komt ‘recht uit de fabriek’ met een standaard zooltje. Niks mis mee natuurlijk – een inlegzool geeft sowieso extra steun – maar de kans is wel heel klein dat jouw voeten even standaard zijn als dat zooltje. Voor een optimaal comfort vervang je dit dus best door een wandelzool op maat van jouw type voeten. Kies voor een kwalitatieve inlegzool, bijvoorbeeld van merken als Sidas en Superfeet, die je wandelervaring merkbaar naar een hoger niveau brengt.

Zo kies je een inlegzool

In de winkel doorlopen we samen met jou twee belangrijke stappen om te bepalen welke inlegzool het beste bij jou past:

  • Maat van je voet bepalen: ga met je blote voeten op de Sidas Feet Revelator™ staan. Door lichtjes door de knieën te buigen, zet je druk op je zolen waardoor we zowel de lengte als de breedte van je voet exact kunnen meten.
  • Type van je voet bepalen: kijk naar de vorm van je voetafdruk om de hoogte van je voetboog te achterhalen. Op basis hiervan kun je een type inlegzool kiezen – high, mid of low – die je voet perfect ondersteunt.

 

Nu heb je genoeg informatie om de juiste combinatie van schoen én zool uit te kiezen.

 

Opgelet: draag altijd degelijke wandelsokken bij het passen! Ons unieke wandelsysteem werkt alleen als alle elementen (schoen + sok + zool) aanwezig en op elkaar afgestemd zijn.

Hoe kies je de beste wandelschoen? Hoe hou ik mijn wandelschoen in topvorm? Hoe pijnlijke voeten vermijden?