De multitool die je nooit in de steek laat

‘Wij verbeteren het leven van mensen door producten te creëren die hen voorbereiden op zowel het verwachte als het onverwachte.’ Een slogan om u tegen te zeggen, maar wel eentje die meer doet dan alleen maar goed klinken. Bij Leatherman doen ze al sinds 1975 wat ze beloven. En wel omdat ze zelf rotsvast overtuigd zijn van het nut van de multitools die ze maken.

Gereedschapskist in je broekzak

Het was tijdens een rondreis door Europa dat Tim Leatherman merkte dat hij regelmatig gereedschap nodig had, maar zelden alle tools op zak had waar de klus om vroeg. Dus besliste hij meteen maar om zelf een multifunctioneel werktuig te ontwerpen, een uitvinding waarvoor hij de passende naam ‘multitool’ gebruikte. Die insteek heeft het Amerikaanse bedrijf ook vandaag de dag nog steeds. “We maken multitools die ervoor zorgen dat de man of vrouw in kwestie alles aankan wat er onderweg kan mislopen. Met een Leatherman ben je niet alleen altijd beschermd, maar kan je ook steeds voor jezelf zorgen. Je hebt als het ware een heuse gereedschapskist op zak.

Wist-je-datje: De brand values van Leatherman zijn even simpel als geniaal: wees authentiek, wees trots op je werk en hou vol. Een motto dat op wel meer zaken in het leven toepasbaar is.

Ultiem design

Wat design en look betreft, zet Leatherman in op drie kernwaarden: compact, draagbaar en handig. Dat komt ook tot uiting bij het gebruik van een Leatherman multitool, want elk model is opvallend logisch opgebouwd. Leuk is ook dat je zelfs na een paar jaar nog steeds versteld zal staan over de allround inzetbaarheid van je multitool, een bewijs dat de functies met kennis van zaken zijn geselecteerd.

 

Met een Leatherman multitool op zak ben je dan ook regelmatig de reddende engel bij vrienden en collega’s: je lijkt niet alleen handig, je bent het ook gewoon! Maak je dus alvast klaar voor een forse toename van je populariteit.

Wist-je-datje: Leatherman heeft zelfs een multitool in huis die specifiek is ontworpen voor de echte outdoor- en kampeerliefhebber: de Signal. Deze multitool wordt in onze webshop met lof overladen in de klantenreviews, en dat verbaast ons niet. Met 19 verrassende functies zoals een fluitje, messenslijper en zelfs een fire starter is de Signal een must voor wie van avontuur houdt.

Jullie zeggen het zelf

De reacties en reviews in onze webshop bij de overige Leatherman multitools liegen er niet om. Het doordachte ontwerp levert de Leatherman Multitool OHT beoordelingen op zoals ‘makkelijk te hanteren’, waarbij hij ook complimenten oogst voor het ‘perfect uitgebalanceerde zwaartepunt’. Over de Leatherman Supertool 300 wordt dan weer gezegd dat ‘de tools ontelbare keren bruikbaar zijn’. Hij wordt in één adem door ‘een echte aanrader voor de doe-het-zelvers en de avonturiers’ genoemd. De Leatherman Multitool New Wave wordt dan weer geroemd om zijn duurzaamheid: ‘na vier jaar nog steeds als nieuw’, ‘nog steeds een fantastisch stuk gereedschap’ en ‘deze neem ik zeker mee op in mijn testament’. Tevreden klanten die na een tijdje zelfs fans worden dus. Wat wil een mens nog meer van een multitool?