CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

De mooiste zwemvijvers en meren

De zon schijnt, het is net dat tikkeltje te warm om de hele namiddag op je terras door te brengen en je hebt eigenlijk ook wel zin om iets sportief te doen. Dan is het wel zo fijn als je weet welke de beste en mooiste zwemplekken van België en Nederland zijn. Wij zetten de leukste op een rijtje.

Boekenberg (Antwerpen)

Een ecologische zwemvijver in hartje Antwerpen waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Vlei je neer op de ligweide, geniet van de zon en laat je zo nu en dan eens in de 73 meter lange zwemvijver glijden. Op drukke momenten – en dat zijn er flink wat tijdens de zomermaanden – is het blokzwemmen van kracht. Dat betekent dat er ieder kwartier 150 nieuwe zwemmers een verfrissende duik mogen nemen.

Meer info >>

Blaarmeersen (Gent)

Sport, ontspanning en natuur aan de stadsrand, bij deze groene parel aan de Gentse watersportbaan. De grote vijver dient als aantrekkingspool, maar ook andere sportmogelijkheden zijn er in overvloed. Maar wie gewoon even wil luieren op het strand, is in de Blaarmeersen eveneens aan het juiste adres.

Meer info >>

De Steenberg (Geistingen)

Op dit prachtige zandstrand waan je je gegarandeerd aan een of andere Spaanse costa. Zonnekloppers en waterratten kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Zonnen, zwemmen, zandkastelen bouwen, maar ook een deugddoende strandwandeling, het kan allemaal in De Steenberg. Enig nadeel is dat je trouwe viervoeter niet toegelaten is op het strand.

Meer info >>

Zilvermeer (Mol)

De glijbanen en de speeltuin zijn er voor de allerkleinsten, maar ook grote broer of zus en de ouders kunnen zich amuseren aan het Zilvermeer in Mol. Is het niet dankzij een verfrissende duik, dan wel met het roeien of waterfietsen. Of misschien herontdek je het kind in jezelf wel weer op het minigolfterrein. Er is zelfs gratis draadloos internet voorzien op zo ongeveer het hele terrein. Wie eens een dagje wil werken met zicht op het Zilvermeer, weet alvast waarheen.

Meer info >>

De stranden van Zeeland

Cadzand, Breskens en Nieuwvliet-Bad beschikken elk over een klein maar fijn strand waarop het heerlijk toeven en uitwaaien is. Alleen al omdat het er veel rustiger is dan op onze Belgische stranden, is het er ideaal wandelen en relaxen. Wie graag even wil ontsnappen aan de mensenmassa zoekt zijn heil maar beter net over de grens.

Meer info >>

Sloterplas (Amsterdam)

Bij Amsterdam denk je wel aan water, maar dan veeleer in de vorm van grachten. Dat ze er ook een levendig stadsmeer hebben waarin je verkoeling kunt zoeken tijdens de warme zomermaanden, dat is voor velen echter een goed bewaard geheim. Of je er nu rondloopt, induikt of je het meer gebruikt als decor voor je zomerbarbecue, de Sloterplas is alomtegenwoordig in Amsterdam.

Meer info >>

Het Natuurbad (Maastricht)

De Grand Canyon van Limburg is zo’n stukje natuurgebied waar ze in Maastricht niet echt op gerekend hadden. Dat zit zo: de waterbassins van de mergelgroeven van een plaatselijke cementfabrikant kunnen sinds kort ook dienst doen als zwemvijver, strand inbegrepen. Het Natuurbad, een van die waterbassins, wordt opengesteld voor het grote publiek. Dat er een microklimaat heerst in de mergelgroeve – door de zuidelijk gerichte ligging van de in een ronding gelegen groeve is het er net wat aangenamer – is alleen maar extra mooi meegenomen.

Meer info >>