De evenementenkalender van juli

Eindelijk zomer! Een heerlijke tijd om eropuit te trekken met je familie, vrienden of het hele gezin. Speciaal voor jou sprokkelden we enkele superleuke evenementen en activiteiten bij elkaar waar je het nog warmer van zal krijgen…ga je mee?

1. The Color Run

Oostende – 1 juli 2018
Loopliefhebbers opgelet want we hebben weer een superleuke loop voor jullie geselecteerd. The Color Run, ook wel de ‘Happiest 5K on the Planet’, is een jogging over 5 km waarbij de duizenden deelnemers in een wit T-shirt starten. Elke kilometer krijgen ze een wolk van kleurpoeder over zich heen die hen van kop tot teen kleurt. Na de aankomst gaat de pret gewoon verder tijdens het ‘Color Festival’, waarbij nog meer gekleurd poeder gebruikt wordt tot iedereen er als een volmaakte regenboog bij loopt. Wat een loopfeestje wordt dit!

2. Wat een gezoemmm

Zoutleeuw – 1 juli 2018

Tijdens deze leuke activiteit in het mooiste Provinciedomein van Vlaanderen leer je op een speelse manier het leven van de bijen beter kennen. Je maakt ook je eigen kaars in bijenwas. Ga het allemaal ontdekken in het bijendorp van Het Vinne. En als je dan toch daar bent, moet je zeker eens een wandeling om het Vinnemeer doen want dat is meer dan de moeite waard. Je kan kiezen tussen één van de bewegwijzerde wandelingen: Sint-Odulphuswandeling 2 km (blauw) - Gallowaywandeling 3 km (geel) - Mottewandeling 3 km (rood) - Vinnewandeling 5,5 km (wit) - Koesterburenwandeling 6 km (paars). Je zal versteld staan hoe mooi het daar is. Beloofd!

3. Brussel Bad

Brussel – vanaf 6 juli tot 12 augustus 2018
Brussel Bad verovert de haven van Brussel weer deze zomer elke week van dinsdag tot en met zondag op de Akenkaai. Naast de talrijke strandhutjes met drankjes en gerechten is er opnieuw sport, cultuur, kunst en ontspanning voor iedereen. Je kan er indommelen in een ligstoel, de meest uiteenlopende dansen en sporten beoefenen, een kleurtje opdoen op het warme zand, een aperitiefje drinken, spelen met de kinderen, kuieren langs de diverse kraampjes of een film bekijken op een reuzenscherm in openlucht. Vervelen zal je je hier zeker en vast niet doen.

4. Clics Koksijde

Koksijde – 12 juli tot 27 augustus 2018
Speelplezier alom want ook deze zomer slaan de kustgemeente Koksijde en de Belgische speelgoedfabrikant Clics de handen in elkaar voor een wereld vol Clics & Clicformers blokken. In de verschillende speelzones wachten meer dan 150.000 blokjes in 22 verschillende kleuren en ook accessoires zoals wielen op de kinderen die hiermee zelf aan de slag gaan. Jongens en meisjes kunnen hun mooiste creatie maken in zowel Clics als de gloednieuwe Clicformers. De mogelijkheden zijn eindeloos: van zoo tot city tot space tot racing tot glitter tot… Geen inspiratie? Geen probleem, de bouwplannen helpen de bezoekers op weg. Combineer deze leuke activiteit met een dagje aan zee en je dag is weer geslaagd.

5. Gentse Feesten voor jong en oud

Gent – 13 tot 22 juli 2018
Zin in een lekker feestje? Goed idee want Gent haalt deze zomer weer de gekste, fijnste, mooiste activiteiten uit de kast voor families met kinderen en daar kunnen wij alleen maar heel blij om zijn. Er zijn onder andere kindernamiddagen in het Zuidpark, hoogstaand poppentheater, circusworkshops en een kermis. Kleine festivalgangers en grote festivalgangers beleven er de tijd van hun leven, wedden we? Er is natuurlijk ook nog een bescheiden programma voor grotere feestbeesten, wat had je anders gedacht?

6. Rangerwandeling ‘Een kei van een Nationaal Park’

Genk – 13 juli 2018
Heb je keien van kinderen die ook nog eens keileergierig zijn, dan is deze wandeling een aanrader van jewelste. Want stenen zijn mysterieus en geheimzinnig, het zijn oude getuigen van de vorming van onze planeet zelf. Omdat stenen, grind en zand typisch zijn voor de bodem van de Hoge Kempen is dit ook de ideale plaats om hun geheimen te ontsluieren. Tijdens deze unieke rangerwandeling georganiseerd door Cosmodrome leer je stenen ‘lezen’ met behulp van opdrachtjes en eenvoudige onderzoeksmaterialen. Nog nooit waren keien zo boeiend als tijdens deze speelse en leerrijke ontdekkingstocht!

7. Cactusfestival

Brugge – 13- 15 juli 2018
Hear, see, feel the world! Cactusfestival profileert zich als een muziekfestival met een antenne op de wijde muziekwereld. Het feeërieke Minnewaterpark wordt het kruispunt van muzikale stijlen en culturen. Het is bovendien één van de kindvriendelijkste festivals van ons land waardoor een bezoekje aan dit festival met het hele gezin een feestje van jewelste wordt! Heel wat animatie voor klein en groot dat je niet wilt missen. Begin al maar te shaken!

8. Op survivalweekend met het gezin

Bagimont – 28 juli en 29 juli 2018
Even weg van alles en opnieuw met de natuur in contact staan, daar staat het survivalweekend van de Outdoorschool voor. Geweldig voor elk kind maar ook voor jou als ouder een heus mini-avontuur. Doe deze zomer eens iets anders dan het gewone en ga aan de rand van een bos, langs de oevers van een beekje samen ontdekken hoe het leven ooit was: van hout sprokkelen, vuur maken, onderdak bouwen, gebruiksvoorwerpen maken, eetbare plantjes ontdekken tot drinkbaar water vinden. Allemaal onder begeleiding van een straffe survivalgids. Een ervaring die jullie gegarandeerd dichter bij elkaar brengt.

9. De smaak van de Heide

Nijlen - 29 juli
Ga mee op wandel langs de fijnste plekjes van de Kesselse Heide. Geniet van verhalen over alvermannen en heideheksen tijdens Terra Nova en proef de smaak van de heide met de ogen dicht. Deze zinnenprikkelende vertelwandeling met picknick is echt een supergezinsvriendelijke zomeractiviteit waar je nog lang over zal na kunnen vertellen. Laat het smaken!

10. Blotevoetenwandeling

Opoeteren – 29 juli 2018
Word close met de kern van Duinengordel en bewandel het warme goudgele zand van de Oudsberg op je blote voeten. Wist je trouwens dat een blotevoetenwandeling een positief effect heeft op je stressniveau, bloedcirculatie en mentale gezondheid? Trek je schoenen uit en zet al je zintuigen schrap, deze wandeling wordt heerlijk bevrijdend en gezond! Fijn om weten! Het gebied: de Oudsberg is de hoogste landduin van Vlaanderen. Het natuurreservaat onderging de laatste jaren een ‘facelift’ om het duinenlandschap van weleer te herstellen. Bovenop de Oudsberg kan je genieten van een mooi uitzicht over Duinengordel. Je moet even klimmen maar het is de moeite meer dan waard!