CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 18u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

€ 10 extra korting bij élke aankoop vanaf € 100 | + Gratis levering

De 3 meest extreme plekken op aarde

Over ’s werelds extreemste plekken doen de wildste verhalen de ronde. Benieuwd of je favoriete reismateriaal écht wel tegen een stootje kan? Ruil ons Belgische weer dan in voor een buitengewone vakantiebestemming en doe de test. Ga voor ijskoud, torenhoog of godvergeten afgelegen.

De koudste plaats ter wereld

Trek naar Oost-Siberië, het koudste bewoonbare gebied ter wereld. Het record is er in handen van het dorpje Ojmjakon, gelegen op 741 m hoogte. In 1924 daalde het kwik er zelfs tot een forse -71,2° C. Respect voor de 900 permanente inwoners die negen maanden per jaar winter kunnen verdragen om dan ’s zomers te puffen en zweten bij temperaturen van soms boven de 30° C. Dat is een verschil van ruim 100° C!

De hoogste weg ter wereld

De hoogste weg staat op naam van de Semo La in Tibet. Deze bergpas telt maar liefst 5.565 hoogtemeters en ligt tussen Coqen en Raka. Reizigers gebruiken hem als alternatieve toegangsroute naar West-Tibet en de berg Kailash. De brede weg geeft weinig problemen voor een heerlijke roadtrip met de auto, maar ook een fikse beklimming met de mountainbike is een absolute aanrader. Zet je hoogtevrees dus even aan de kant en geniet van het adembenemende uitzicht.

Het meest eenzame eiland ter wereld

Als je even geen mens wilt zien, is Tristan da Cunha in het zuiden van de Atlantische Oceaan de ideale reisbestemming. De dichtstbijzijnde buren van dit eenzame eilandje wonen zo’n 2.334 kilometer verderop, op St. Helena. Je moet er alleen zien te geraken. Tristan da Cunha is slechts één keer per jaar bereikbaar met een postboot. Eens aangekomen, moet je nog de steile rotskust van 600 meter hoog trotseren. En dan maar hopen dat de woeste vulkaan niet opnieuw uitbarst.