Bynolyt of Swarovski? Kies je verrekijker op basis van je wensen en budget!

De hemel afspeuren naar een exotische vogel of besneeuwde bergtoppen van dichtbij bekijken: het komt de schoonheid van de natuur alleen maar ten goede. Het scherpste plaatje krijg je echter pas met de juiste kijker voor je ogen. We zetten de mogelijkheden op een rijtje met enkele interessant Bynolyt-verrekijkers en Swarovski-verrekijkers, op maat van verschillende profielen en budgetten. 

Bynolyt: de prijs-kwaliteitkampioen

Van compacte, betaalbare verrekijkers die je met het hele gezin deelt tot kloeke, lichtsterke kijkers voor de veeleisende liefhebber: Bynolyt-verrekijkers zijn er voor de meest uiteenlopende profielen. Naast het gevarieerd aanbod, staat Bynolyt ook hoog aangeschreven om zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, wat het des te aantrekkelijker maakt wanneer je budget niet ongelimiteerd rekbaar is. 

 

Deze Bynolyt-modellen zijn zeker een kijkje waard:

Shark 10x25 - €79

Robuust gemaakt en met rubber bekleed: de Shark 10X25 is een compacte, uitgesproken betaalbare kijker in het Bynolyt-aanbod. Met zijn gewicht van amper 319 gram gaat hij niet doorwegen wanneer je hem in je rugzak vervoert, terwijl de twist-up oculairen hem ook geschikt maken voor brildragers. Bovendien is de Shark 100% waterdicht.

Heron 8x30 - €165

De Heron 8x30 is een allround kijker die speciaal gemaakt is voor mensen met iets kleinere handen. Een ideaal model om kinderen vanaf 10 jaar te leren omgaan met een verrekijker. Bovendien is deze kijker ook erg geschikt voor ons Belgisch weer: hij is waterdicht en dankzij de met droog stikstofgas gevulde oculairen beslaan de glazen niet bij vochtig weer. Een groot, makkelijk bedienbaar centraal scherpstelwiel vervolledigt het plaatje.

Buzzard III 10x42 - €599

De Buzzard III 10x42 is gevoelig duurder dan zijn twee merkgenoten, maar dat resulteert ook in betere prestaties. Deze kijker is speciaal gemaakt voor vogelliefhebbers en wandelaars die een lichtsterke verrekijker zoeken met een hoog gebruikscomfort. Daarom komt de Buzzard met een 42 millimeter objectiefdiameter, lenzen met een hoogwaardige multicoating en een statiefaansluiting

>> Op zoek naar een gids bij de technische specificaties van verrekijkers? Lees hier meer over de vergrotingsfactor en andere onmisbare gegevens!

Swarovski: de Rolls-Royce onder verrekijkers

Voor de veeleisende liefhebber is Swarovski een verrekijkermerk dat eigenlijk geen verdere introductie behoeft. Het Oostenrijkse bedrijf, dat wereldberoemd is door zijn gelijknamige kristaldivisie, levert al jaren extreem hoogkwalitatieve verrekijkers af. Optica van topniveau, een perfecte afwerking en nauwgezette kwaliteitscontrole zorgen ervoor dat Swarovski-verrekijkers hun gelijke niet kennen.

 

Deze Swarovski-verrekijkers moet je gezien hebben:

CL Companion 8x30 -  €1 080

De CL Companion 8x30 is één van de meer bereikbare Swarovski-kijkers, maar de kwaliteit is even hoog als bij zijn andere merkgenoten. Deze verrekijker is gemaakt om, de naam zegt het zelf, je overal naartoe te vergezellen. Hij is kleiner en lichter (500 gram), zodat je ‘m makkelijk kan opbergen, maar presteert ver boven zijn afmetingen. Bovendien is ook deze Swarovski ergonomisch perfect vormgegeven met het oog op een stevige, stabiele grip.

EL 12x50 WB - €2 720

De EL 12X50 is één van de sterkste kijkers in het Swarovski-aanbod, en zet net geen kilo op de weegschaal. Het is de perfecte combinatie van maximale functionaliteit, optische eigenschappen en het typische Swarovski-ontwerp. De specificatielijst is dan ook bijzonder indrukwekkend, met kenmerken zoals een objectiefdiameter van 50 millimeter voor het helderste beeld, een vergrotingsfactor van x12 en een grip die zelfs met één hand te bedienen is.

El Range 8x42 WB -  €3 110

De El Range 8x42 WB is een optisch én ergonomisch hoogstandje. De doordachte vormgeving en het uitermate gebalanceerde gewicht verzekeren een stabiele grip met dito beeld, daarbij geholpen door de makkelijke en nauwkeurige bediening. Bovendien bevat de El Range 8x42 WB een handig meetinstrument dat je meteen vertelt hoever een object van je af staat. Een meegeleverde draagriem en lenskappen maken het plaatje compleet.

>> Nog niet uitgekeken of op zoek naar meer merken? Neem dan eens een kijkje naar onze andere verrekijkers!