basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Bridgedale CuPed, speciaal voor backpackers

Bridgedale is al jarenlang marktleider op het vlak van technische sokken die geschikt zijn voor wandelen, hiken, klimmen, lopen en ga zo maar door. Dat het belang van een goeie technische sok niet overschat kan worden, legden we eerder al uit. Nu hebben ze bij Bridgedale met de CuPed-technologie een interessant nieuwtje in petto, waar vooral backpackers plezier van zullen hebben.

Schokdempend duo

Het heeft weinig zin om je een paar goede wandelschoenen aan te schaffen als je ze niet combineert met een degelijk paar wandelsokken. Bij het uitkiezen van die wandelsokken dien je vooral rekening houden met de juiste stof voor de omstandigheden die je voor de voeten geworpen krijgt. Typisch voor goeie wandelsokken is dat ze de schok van het stappen dempen door middel van verdikkingen op de zwaarst getroffen plaatsen, zoals de hiel, de bal van de voet en de tenen. Samen met een minimum aan naden zorgen wandelsokken voor een surplus aan comfort in vergelijking met eenvoudige sportkousen.

CuPed-technologie, de voordelen

De CuPed-technologie die Bridgedale nu introduceert is specifiek gericht op backpackers die er maar wat graag op uittrekken voor een meerdaagse tocht. De toevoeging van koper-ionen aan de technische drieseizoenssok garandeert een verbeterde hygiëne en een nog groter comfort. Door de vernieuwde net-structuur gaat de sok niet alleen langer mee, maar krijgen onaangename geurtjes ook minder kans. Twee zaken waar de huid van de voeten alleen maar wel bij vaart. En als de voeten tevreden zijn, is de backpacker dat doorgaans ook.