Ayacucho Ecostyles: duurzaamheid troef!

De Ayacucho-collectie ondersteunt niet enkel mensen in kansarmere gebieden, maar zet zich ook stelselmatig in voor het klimaat. En dit door het gebruik van innovatieve stoffen en materialen die de impact op het klimaat verminderen. We stellen je deze graag even voor!

1. Tencel

Tencel, oftewel Lyocell, is een stof die bestaat uit natuurlijke vezels. De grondstof is houtpulp, afkomstig van eucalyptusbomen. Dat maakt de stof heel wat duurzamer dan, laat ons zeggen, katoen. Het grote voordeel van Tencel is de verkoelende werking en het is bovendien vochtabsorberend.

Nog enkele pluspunten van Tencel:

  • De vochtregulerende en antibacteriologische eigenschappen zorgen ervoor dat er geen nare geurtjes in je kledingstukken komen
  • De vezel is zeer sterk (ook in natte toestand) en kreukt niet makkelijk
  • Voelt zeer zacht aan

Bovendien heeft Tencel het Europese Ecolabel gekregen!

 

Benieuwd naar Tencel? Neem dan eens een kijkje in het Ayacucho-aanbod!

2. Bamboe

Is bamboe enkel interessant voor panda’s en Japanse tuinen? Helemaal niet! Bamboe wordt ook gebruikt in kledij. De vezels worden verweven in textiel en hebben een sneldrogende werking. Bovendien reguleert de stof je lichaamstemperatuur, waardoor oververhitting geen kans maakt. Dat de stof daarnaast ook nog eens glad en zacht aanvoelt, is mooi meegenomen.

 

Maar waarom is bamboe nu eigenlijk duurzaam? Er zijn veel minder pesticiden nodig bij bamboe dan bij de teelt van katoen en bovendien is het een enorm snelgroeiende plant!

 

Wil jij je weleens in bamboe hullen? Duik dan in het Ayacucho-aanbod!

3. PFC-vrije jassen

Om outdoorjassen beter bestand te maken tegen regen, wordt er een waterafstotende laag aangebracht. Dit gebeurt vaak met PFC’s, Per Fluor Compounds, een makkelijke en goedkope oplossing voor de industrie. Maar PFC’s zijn ook giftig. Daarom werkt Ayacucho met het milieuvriendelijke Bionic Finish Eco om kledij waterafstotend te maken, zodat PFC’s vermeden worden.

 

Deze kledingstukken zeggen neen tegen PFC!

4. Repreve

PET-flessen zijn een pest voor het leefmilieu, maar er bestaat een oplossing! Ze zijn namelijk recycleerbaar, onder meer in onze kledij. Repreve is een stof die gemaakt is van gerecycleerde PET-flessen, en ze voelt bovendien bijzonder zacht en soepel aan. De jassen waarin we deze stof verwerken, zijn temperatuurregulerend. Ideaal als je hard op de trappers staat en begint te zweten tijdens een fietstochtje. Bovendien is Repreve ook nog eens traceerbaar en gecertificeerd.

5. Eco Membraan

Het Eco Membraan is gemaakt van gerecycleerd TPE. Dit is een verzamelnaam voor elastoplastische kunststoffen, die rekbaar zijn bij kamertemperatuur en zacht zijn bij verhitting. Die werkwijze garandeert dat Eco Membranen een veel kleinere impact hebben op de natuur, maar toch maken ze de Monteverde Eco Jacket van Ayacucho volledig waterdicht! Deze jas is dan ook de perfecte metgezel voor een fietstochtje of wandeltocht door de regen. Want goed weer, dat maak je zelf!

Op zoek naar meer informatie over Ayacucho? Hier lees je meer over het achterliggend verhaal, de goede doelen en de werking!