CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Ardennen versus de kust: hun beste troeven op een rijtje

Heb je binnenkort samen met de kinderen enkele dagen vrijaf? Top! Ons kleine Belgenlandje barst namelijk van de mogelijkheden voor leuke gezinsuitstapjes. Maar kies je voor de ongerepte Ardense bossen of voor onze schone Noordzeekust?

Batterijen opladen in de Ardennen

  • Voor de natuurliefhebber

De Belgische Ardennen bestaan uit 313.000 hectare loof- en naaldbos, de ideale biotoop voor een grote verscheidenheid aan diersoorten, zoals herten, reeën, everzwijnen, vossen, marters, eekhoorns en hazen. En ook voor vogelspotters en paddenstoelfans zijn de Ardennen een klein paradijsje. Meer dan duizend wandelroutes en vijf natuurparken geven je de kans om dagenlang op ontdekking te gaan in de Ardense wouden.

  • Voor de adrenalinejager
Waar kun je beter je outdoorskills bijschaven dan middenin de wildste plek van België? De regio is doorspekt met outdoor- en adventurebedrijfjes die je maar wat graag van dichtbij laten kennismaken met die mooie natuurlijke omgeving. Van mountainbiken tot kajakken, van touwenparcours tot speleologie, van klimroutes tot canyoning: in de Ardennen is er áltijd wat te beleven voor avontuurlijke buitenfans.

Wil je jezelf en je gezin helemaal onderdompelen in de natuur? Breng de nacht dan door in 'Backpackers' Camp, een unieke bivakervaring aan een waterplas langs de Semois, en deel je verhalen aan het kampvuur met een enhousiaste community van gelijkgestemde outdoorfans. 

  • Voor de rustzoeker

Met haar rijke geschiedenis zijn de Ardennen de perfecte bestemming voor een dagje rondstruinen langs middeleeuwse burchten, pittoreske dorpjes en culturele trekpleisters. Maak een boottochtje op de Maas in Dinant, bezoek het kasteel van Bouillon, ga op zoek naar sporen van WO II of geniet gewoon van een zonovergoten terrasje in een van de mooiste dorpjes van Wallonië, zoals Chassepierre en Torgny.

Uitwaaien aan de Belgische kust

  • Voor de natuurliefhebber

Onze kust mag dan maar 67 kilometer lang zijn, maar je vindt er wel de mooiste natuurgebieden: van De Westhoek in De Panne tot Het Zwin in Knokke-Heist, dat in juni 2016 heropende in een splinternieuw jasje. Liefhebbers van majestueuze duinen vinden hun gading in Bredene, waar door de ontbrekende zeedijk de natuur vrij spel krijgt, of in Koksijde waar de Hoge Blekker het uitzicht van het gelijknamige natuurdomein bepaalt.

>> Benieuwd wat het vernieuwde Zwin te bieden heeft? Neem een kijkje op www.zwin.be.

  • Voor de adrenalinejager

Echte ijsberen kunnen zich nog aan een potje pootjebaden in de branding wagen, maar als het weer het écht laat afweten, kun je voor een portie adrenaline altijd terecht in een van de vele zwemparadijzen en avonturenparken aan onze kust. En vergeet ook Plopsaland niet, dat ook tijdens de vakantieperiodes geopend is. Ook kicken: slangen aaien in het Serpentarium in Blankenberge of een initiatie zeilwagenrijden op het strand van De Panne.

  • Voor de rustzoeker

Langs de kust ruik je niet alleen frisse zeelucht, maar ook een zweem van lang vervlogen tijden. Bezoek in Oostende het Fort van Napoleon, de oude IJslandvaarder ‘Amandine’ of wandel langs de Atlantikwall vol overblijfselen van kanonnen en bunkers uit WO II. In verschillende badplaatsen vind je nog kunstwerken terug van Beaufort, het jaarlijkse ‘beeldenpark aan zee’, die zeker de zoektocht én de wandeling ernaartoe waard zijn.

 

>> Kan je niet genoeg krijgen van het ruisen van de golven? Probeer één van deze logeeradresjes aan het Noordzeestrand uit voor zee-ervaring vlakbij de branding.

Soms hoef je niet ver te reizen om je in het buiteland te wanen. Deze zes bestemmingen lijken misschien exotisch, maar liggen gewoon in ons landje!