Buitenfeestje met Barbecook

De zwoele zomeravonden doen hun intrede en de geur van barbecue hangt in de lucht ... Ons advies: kies voor een relaxte staycation en maak volop gebruik van de mooiste tijd van het jaar om buiten te eten. Begint je maag al te knorren? Tijd voor wat originele receptjes op de buitenkooktoestellen van Barbecook!

Onze favorieten van Barbecook

Een staycation is een ideale gelegenheid om te genieten van rust en de zomerse sfeer op te snuiven in je eigen tuin of de directe omgeving. En natuurlijk hoort daar gezelligheid bij, inclusief een lekker hapje eten. Gelukkig heeft Barbecook alles in huis om je tuin, terras en food naar een hoger niveau te tillen. Dit zijn onze favorieten!

Barbecue Billy
Op deze classy minibarbecue grill je worstjes, scampi’s of groenten gewoon op tafel, of beter nog: vlak voor je tent op de camping. Sluit ’m af met het deksel met handvat en je neemt hem overal mee naartoe. Schokbestendig, met een regelbaar rooster en een optimale luchtcirculatie. Afmetingen: 30 x 30 x 56 cm. 

Barbecue Carlo
Deze grill in tafelmodel is een echte blikvanger op jouw volgende buitenfeestje. Vlees en vis roosteren doe je volledig rookvrij, zodat niemand met houtskoolgeurtjes in de kleren naar huis gaat. Een krachtpatser met ingebouwde ventilator, die achteraf gewoon in de vaatwasser kan. Niemand aan de afwas dus! Met bijgeleverde draagtas. Afmetingen: 43,5 x 33,5 x 23,5 cm.

Popcornpan
Niets zo gezellig als een avondje rond het kampvuur met een lekkere, zelfgemaakte snack. Hoor je de maïskorrels al poffen? Met deze popcornpan tover je in een handomdraai een origineel aperitiefhapje of dessert tevoorschijn op de barbecue of een houtvuurtje. Met antikleefafwerking en een veilige, lange steel.

Aanmaakblokjes Carlo
Een echte barbecuemeester krijgt elk vuur aan de praat, maar waarom zou je de lat – of het rooster – zo hoog leggen? Maak het jezelf gerust wat comfortabeler met deze aanmaakblokjes, zodat je snel aan tafel kan. Snel, makkelijk én milieuvriendelijk. Geschikt voor rookovens, vuurkorven en houtskoolbarbecues. Verpakt per 72 stuks.

Kookpot Dutch Oven
Wil je wel eens iets anders dan de klassieke ribbetjes of brochettes? In deze robuuste pan van geëmailleerd gietijzer maak je de heerlijkste soepen, sudderpotjes en stoofgerechten. En voor je winterbarbecue: een huisbereide glühwein! Om de pan als een echte ‘dutch oven’ te gebruiken, kun je houtskool op het deksel (met opstaande randen) leggen, maar ook opgehangen aan een driepoot kan je meteen aan het kokerellen slaan.

Rookoven Otto
De Otto is een compacte, elektrische roker die het roken van vlees en vis binnen ieders bereik brengt. Bovendien is hij ook lekker gebruiksvriendelijk: plaats een handvol geweekte rookchips in de lade, stop de stekker in het stopcontact en het roken kan beginnen. Zo bereid je een volledig zalm in nog geen 40 minuten. Kan het nog eenvoudiger? Als kers op de taart is de Barbecook Otto ook niet gebonden aan je eigen tuin: dankzij het handige handvat en de beperkte afmetingen neem je ‘m mee op ieder avontuur.

Vuurschaal Jura en Sierra

Kunnen gezellige zomeravonden niet lang genoeg duren voor jou? Verdrijf de eerste frisse uurtjes van de nacht dan met een hippe vuurkorf en maak het lekker knus voor late vogels. Bij Barbecook vind je alvast twee vuurkorven die nergens misstaan: de Jura en Sierra. Ze zijn beide vervaardigd uit duurzaam, gelakt staal dat bestand is tegen temperaturen tot 600 °C en bieden genoeg plaats voor een mooi stapeltje hout. Nu alleen je favoriete versie nog kiezen! 

Aan de slag!

Durum met köfte: fastfood op de Billy barbecue? Yes, you can! Met wat satéstokjes en gekruid gehakt maak je in een-twee-drie een lekker tussendoortje. Voeg platbrood, rauwkost en een yoghurtsausje toe voor een volwaardige, zuiderse maaltijd.

Fruittaartjes in blik: je hebt geen klassieke oven nodig om een heerlijk gebak uit je koksmuts te toveren. Wat heb je nodig? Kant-en-klaar zanddeeg, fruit uit de diepvries en enkele lege conservenblikjes … en een heetgestookte Billy barbecue natuurlijk. Smullen!

Kipsaté op Thaise wijze: tijd om de Carlo tafelgrill boven te halen, want deze gepekelde kipspiesjes verdienen de nodige klasse. Dit hapje vergt wat voorbereiding, maar dankzij de marinade van kokos en kurkuma vertoef je meteen in exotische sferen. Ideaal als aperitiefhapje of side dish.

Gegrilde vis op Thaise wijze: we blijven nog even in Thailand plakken – de lokale keuken moet maar zo lekker niet zijn – voor een knapperig zeebaarsje in zoutkorst. De Carlo tafelgrill kan je zo precies afstellen dat de vis binnenin lekker sappig blijft. Vergeet de Thaise rijst, salade en nam jim vissaus niet!

Zomerse kipspiesjes: klaar voor een gewaagde combo? Hier gaan we: kip, venkel, radijs en … een zoete marinade van Chimay. Op de Carlo bak je deze smaakbommetjes in geen tijd gaar en blaas je je gasten meteen omver. Ons geheimpje? Blijven marineren tijdens het grillen, voor een sappig resultaat.

>> Heb je zelf geen tuin en zoek je nog een leuk plekje om met je vrienden rond het rooster te verzamelen? Wij kennen wel wat toffe barbecue-hotspots!