7 keer actief in Oostenrijk

Van adrenalinejunks tot kroostrijke gezinnen, iedereen kan z’n hart ophalen in Oostenrijk. Meer zelfs: ieder outdoorhart klopt voor Oostenrijk. En als dat nog niet het geval was voor het lezen van deze tips, dan vast en zeker wel erna

Walhalla voor bergbeklimmers

Geen plek zo fijn om je op steile bergwanden te wagen als Vorarlberg. Met maar liefst negen klimroutes en zeven trainingsterreinen is er geen betere  locatie om je klimkunsten te verfijnen. Gezinnen die zich richting Vorarlberg wagen kunnen zich dan weer uitleven in de tweedaagse beklimming van de Gauablickhöhle, waarbij je de speleoloog in jezelf naar boven moet halen tijdens de 350 meter lange ondergrondse tocht. Overnachten doe je in een berghut.

 

Adrenalinepeil: 4/5

Gezinsvriendelijk: 2/5 

Op zoek naar een spectaculaire beklimming voor je bucketlist? Dan is de Hochzeiger exact wat je zoekt!

Spectaculaire ijsbeelden

Laat junior kennismaken met de magische onderwereld die Oberösterreich te bieden heeft. De Dachstein-grotten horen niet voor niets bij het indrukwekkendste dat de Alpen te bieden hebben. Volstaan de spectaculaire ijsbeelden en ijsgordijnen niet? Dan kun je je nog altijd aan een  grottentrektocht wagen. Nog niet voldaan? Dan wachten de klimroutes van de Krippenstein je op in de frisse buitenlucht.

 

Adrenalinepeil: 3/5

Gezinsvriendelijk: 3/5

Husky winterwondertocht

In Angerberg bij Kufstein wenkt een winters avontuur op de huskyranch van Martin Eigentler. Sledetochten door een ondergesneeuwd winterlandschap? Check! Kennismaken met de husky’s? Check! De nacht doorbrengen in een authentieke trappershut? Stuk voor stuk activiteiten die zowel ma en pa als zoon en dochter weten te appreciëren. Bij wijze van uitsmijter mag je de husky’s na de sledetocht nog voederen en verzorgen. Een unieke belevenis.

 

Adrenalinepeil: 4/5

Gezinsvriendelijk: 3/5 

Op verkenning door de Alpen

Het Nationale Park Hohe Tauern is het perfecte decor voor een fijne uitstap te paard. Verblijven doe je aan de voet van de Grossvenediger, wel wetend dat de hafflingers (een paardenras, nvdr.) je met gemak tot op 2.000 meter hoogte brengen. Ideaal voor wie eens niet zélf richting top wil klauteren. De laatste 200 meter richting overnachtingsplek Johannishütte moet je dan wel nog even zelf afleggen.

 

Adrenalinepeil: 2/5

Gezinsvriendelijk: 5/5 

Europa’s langste downhill

De Flow Country Trail van Petzen mag dan misschien niet meteen een belletje doen rinkelen bij het grote publiek, mountainbikeliefhebbers weten wel degelijk waarover het gaat. Ook beginners kunnen zich uitleven op de speciaal aangelegde, tien kilometer lange downhill, maar het zijn toch vooral de pro’s die zich hier met ware doodsverachting naar beneden kunnen werpen. Nog niet genoeg actie gehad? Ga dan helemaal los op een van de drie crosscountrytrajecten of het leuke oefenparcours.

 

Adrenalinepeil: 5/5

Gezinsvriendelijk: 1/5 

Ben je eerder te vinden voor een iets rustiger fietstochtje? Waag je dan eens op een e-bike in de bergen!

Sensatie op avonturenberg

De Asitz in Leongang bij Saalfelden is de thuishaven van het Sinnebelevenispark, waar zowel jong als minder jong zich kunnen onderdompelen in een bijzondere bergwereld. Waterspelen allerhande, een begaanbare waterval en een blotevoetenpad zijn maar enkele van de in totaal dertig attracties. Ook de iets avontuurlijker ingestelde papa vindt hier zijn gading. En wel op de 3,5 km lange downhill trail die aan het bergstation start.

 

Adrenalinepeil: 3/5

Gezinsvriendelijk: 5/5 

Raften tussen de rotswanden

De Kaiserwinki-regio. Het summum voor al wie van raften houdt. Fijn is dat zowel beginners als absolute experts er terecht kunnen. Onervaren rafters kunnen kennismaken met de makkelijk te besturen minirafts. Meer ervaren raftliefhebbers kunnen dan weer opteren voor de belevenistocht met acht personen. Ook langere tochten door de Imster Schlucht of op de Ötztaler Ache behoren tot de mogelijkheden.

 

Adrenalinepeil: 4/5

Gezinsvriendelijk: 3/5 

Ben je een liefhebber van water, maar hou je toch liever wat afstand ervan? Laat je dan inspireren door deze 5 Oostenrijkse wandelroutes langs het water 

Heb je zelf een vakantie naar Oostenrijk gepland? Deel je leukste foto’s dan op onze Facebook-pagina of post ze op Twitter of Instagram met de hashtag #ASADVENTURE.

Benieuwd wat het nieuwe A.S.Magazine nog meer te bieden heeft? Hier vind je een overzicht van alle inspirerende artikels.