basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

4x wandeladrenaline

En jij dacht dat te voet naar Scherpenheuvel kuieren al een stevige uitdaging was? Wij weten wel beter. Wrijf je kuitspieren alvast in, want we serveren je vier spannende wandeltrails.

Naar de top van de Triglav (Slovenië)

Om een echte Sloveen te worden, moet je minstens één keer in je leven de top van de nationale berg Triglav hebben bereikt. Deze pittoreske wandeltocht door het hart van de Julische Alpen brengt je enorm dicht bij de bergtoppen. De route is niet bijzonder moeilijk, maar bevat wel verschillende klettersteigpartijen.

In de voetsporen van de koning (Spanje)

DEl Caminito del Rey is een grotendeels vervallen wandelpad in de smalle El Chorro-kloof in Andalusië. Het is nauwelijks een meter breed, ligt op meer dan 100 meter hoogte boven de rivier en wordt beschouwd als het meest gevaarlijke wandelpad ter wereld. Een spectaculair panorama van water, rotsen en oude bruggen wacht er je op. Als je je hoogtevrees kan overwinnen, natuurlijk.

Nankoweap Trail in Arizona

Deze trail is een van de moeilijkste wandelroutes van het Grand Canyon National Park. Het pad is nauwelijks een voet breed, glijdende steentjes halen je steeds uit evenwicht, zodat je maar al te vaak in de duizelingwekkende dieptes kijkt én de temperaturen zijn er bloedheet. Maar die verbluffende panorama’s van de canyons, daar doe je het voor.

Laat je wegblazen door de Eyjafjallajökull (IJsland)

Wist je dat je op de meest beruchte én onuitspreekbare vulkaan van IJsland een prachtige wandeling naar de top kunt maken? Volgens kenners is een retourtje Eyjafjallajökull een van de mooiste daguitstappen ter wereld. Het pad loopt over gitzwarte lavavelden naar de gletsjer doorspekt met crevasses. Vandaar klim je gestaag naar boven onder leiding van een gids. Bij goed weer kun je op het hoogste punt wel het halve eiland zien.