100 % winterproof: stijlvolle sjaals & handschoenen

De winter heeft stilaan zijn dieptepunt bereikt en dat zullen je oren, vingers en hals geweten hebben! Trek je naar de stad voor een middagje soldenjagen of bewonder je liever onze besneeuwde bossen tijdens een wandelweekendje met het hele gezin? Met een aaibare sjaal en een trendy paar handschoenen blijf je de hele dag warm én maak je je outfit helemaal af.

Van tricot tot leder

Van supergrof tot ultrafijn, breiwerk is hét materiaal bij uitstek voor een wollig setje winterse accessoires. Met een mengeling van katoen, wol en viscose ben je verzekerd van een knuffelzachte textuur en een behaaglijk warm gevoel om je hals en handen.

 

Dames en heren met stijl hullen hun vingers in lederen handschoenen, gevoerd met fleece en eventueel gecombineerd met klassieke tweed of afgewerkt met een gebreide manchet. Ook bij de winterse petten van Stetson wordt de lijn van leder en tweed doorgetrokken.

25 ways to wear your scarf

Dé grote wintertrend is zonder twijfel de ‘tube scarf’: een grote, grof gebreide sjaal in de vorm van een koker, die je over je hoofd aantrekt. Eén of twee keer om je hals wikkelen en klaar is kees! Als het écht Siberisch koud is, kun je de sjaal zelfs over je hoofd dragen als een kap.

Let er bij het kiezen van je nieuwe sjaal wel op dat de kleur je ogen en teint goed doet uitkomen. Sommige mensen staan beter met warme tinten, terwijl anderen net ‘kille’ types zijn die zelfs de koelste kleuren laten stralen.

 

Vind je een sjaal maar een saai kledingstuk? Dan heb je vast en zeker dit filmpje nog nooit bekeken, waarin een sympathieke jongedame je 25 originele manieren toont om je sjaal te dragen. Zo stap je elke dag met een andere look de deur uit!

De hotste wintertrends van 2015

  • Draag een ‘tube scarf’ in zachte kleuren: ecru, karamel, bleekrose of lichtblauw zijn dit seizoen helemaal in.
  • Ook het tijdloze ‘pied de poule’-patroon in zwart en wit draait nog probleemloos mee op de catwalk, zowel bij klassieke als modernere outfits.
  • Waag je eens aan een dikke, oversized sjaal die je als een poncho om je schouders draagt.

 

Ook mannen dragen steeds vaker een sjaal als accessoire. Nog niet overtuigd, heren? Laat je inspireren door onze silhouetten!