basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Modemythes bij dames ontmaskerd

Al jarenlang volgen vrouwen trouw het fashionreglement, maar wordt het niet eens tijd om sommige regels de laan uit te sturen? A.S.Adventure vindt alvast van wel, en ontsluiert voor jou de vijf meest achterhaalde 'modemissers'.

Mythe 1: vermijd dubbele denim

Dit voorjaar is de jeans-op-jeanslook helemaal hot, maar een denimoutfit kan een echt moderisico zijn. Beginnende denimdames kiezen daarom best voor stuks in een verschillende kleur. Het meest flatterend is een donkere skinny, short of rok en een lichtere top of vest.

 

Ben jij een echte denimdurfal? Kleed je dan volledig in dezelfde tint, maar verzacht de look met een kleurige riem of een shirt met print onder je jeansjasje. Wees ook niet bang om je outfit naar je eigen hand te zetten met leuke 'high fashion'-items zoals kleurige pumps, een elegante blazer of een statement-clutch. Liever wat lichter? Lees hier hoe je de lichte denim best draagt.

 

Nooit doen: denim accessoires. Jaren '80-overdosis, iemand?

Mythe 2: draag geen sneakers onder jurkjes

Laat je hakken - en gepijnigde voeten - maar thuis, want de comfortabelste streettrend dit seizoen is de jurkjes-met-sneakerscombo. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar met de juiste styling kunnen deze mix van ultravrouwelijk en mannelijk net helemaal in je voordeel spelen.

 

Speel op veilig met zwarte sneakers. Die zien er altijd iets gekleder uit dan witte exemplaren en combineren superstijlvol met je little black dress. Of kies voor vrolijke kicks in pasteltinten, perfect bij romantische bloemenjurkjes! Onder jurken en rokken in print kun je zelfs ook sneakers in print dragen, maar zorg dan dat je in hetzelfde kleurenpalet blijft. En dat brengt ons naadloos naar de derde mythe.

 

Nooit doen: een ultraromantische jurk combineren met atletische sportschoenen. Of überhaupt in het openbaar atletische kicks dragen, eigenlijk.

Mythe 3: mix nooit verschillende prints

Streepjes met bloemetjes of luipaard met bolletjes: verschillende prints mixen is misschien wel het meest algemeen aanvaarde stijltaboe van allemaal. Maar met de juiste stuks kan het net heel verfrissend uitpakken! Kies simpele en grafische prints, die zijn het makkelijkst te mixen. Zorg er wel voor dat het ene patroon ook groter is dan het andere, anders wordt je look veel te bont.

 

Wie liefst op veilig speelt, combineert prints in dezelfde kleurtinten voor een subtielere outfit. Als de kleuren goed samen passen, zullen de prints meestal ook goed bij elkaar staan. Twijfel je nog? Met zwart en wit kún je bijna de mist niet ingaan, dat staat zwart op wit.

 

Nooit doen: drie of meer prints met elkaar combineren.

Mythe 4: horizontale streepjes zijn altijd onflatterend

Bestrijd je streepjesfobie en sta op je strepen! Met de juiste streep kun je er net slanker uitzien. Vooral de grootte van de strepen is daarbij belangrijk. Ben je lang of wat zwaarder? Dan kom je het best weg met grotere, bredere strepen. Kleine dames zijn dan weer op hun mooist met dunnere streepjes die dichter bij elkaar staan.

 

Combineer een streepjesstuk met effen items om je outfit wat te balanceren. Werk ook af met opvallende pumps, kettingen of een kleurige blazer. Dus: maak je niet dik om horizontale strepen!

 

Nooit doen: een volledige streepjesoutfit - tenzij je er wilt uitzien als een van de Dalton-broers.