basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Drie lagen die je altijd beschermen

Het drielagensysteem zorgt ervoor dat je je te allen tijde prima in je vel voelt door je lichaamswarmte op peil te houden.

Ondergoed, de eerste laag

Deze laag moet vooral vocht transporteren en niet absorberen! Vocht wordt van het lichaam weggevoerd naar de volgende laag. Omdat deze laag je zweetdruppels snel moet omzetten in waterdamp moet deze laag nauw aansluiten op je huid. Men werkt vaak met kunstvezels zoals polyester. Voor koude omstandigheden kan je ook kiezen voor extra thermische kwaliteiten door bijvoorbeeld Merinowol te dragen. Merinowol is bovendien van nature zeer antimicrobieel waardoor je geen onaangename zweetgeur krijgt.

 

Ook de betere merken krijgen een bacteriewerende finish om zweetgeurtjes af te remmen.

 

Bekijk ons assortiment technisch ondergoed

Fleece, de isolerende tussenlaag

De perfecte warmtelaag die goed ademt, snel droogt, vocht transporterend werkt en bovendien erg licht en samendrukbaar is. Het isolerend vermogen van fleece is afhankelijk van de hoeveelheid lucht die de vezels ‘vasthouden’, dus kan men algemeen stellen dat de dikte in verhouding is met de warmte, maar ook de dichtheid van de stof is bepalend. Stretch fleece is lichter en biedt je meer bewegingsvrijheid. Voor een goede windbescherming kies je voor een fleece met een winddicht ademend membraan zoals Windstopper® of Windblocker®.

 

Bekijk ons assortiment fleeces

Waterdicht en ademend, de bovenste laag

Als je een waterdichte laag over je kleding draagt zal je zweet moeilijker verdampen. Stap maar eens een half uurtje met een rugzak in een regenjas op een helling! Daarom is laboratorisch ontwikkelde waterdichte kleding die toch voldoende transpiratie doorlaat voor iedereen aangenaam en voor sommigen essentieel. Vergelijk in je keuze de waterdichtheid met de dampdoorlaatbaarheid. Softshell is een winddichte bovenlaag die ook waterafstotend is, maar het is nooit een equivalent van een echte regenjas.

 

Bekijk ons assortiment waterdichte jassen