CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Verlichting voor kampeerders

Akkoord, back to basics is een leuk concept, maar op veel campings mag je nu eenmaal niet ongestraft een vuurtje stoken of met een brandende fakkel het sanitair gebouw binnenwandelen. Wil je na zonsondergang nog wat bewegingsvrijheid, dan is een zaklamp of lantaarn een mooi én veilig alternatief.

Lantaarn op batterijen: je baken in de duisternis

Zin om ’s avonds te koken, een stafkaart te bestuderen of een potje te wiezen met je tentgenoten? Met een lantaarn op batterijen krijg je een breed verlicht werkvlak.

Kies er best eentje die je zowel kan neerzetten op tafel als ophangen in je binnentent. Van de compacte Goal Zero Lighthouse Micro voor lichtgewicht backpackers tot de robuuste Goal Zero Lighthouse 250 die je zelf kunt aanzwengelen als er geen elektriciteit voorhanden is.

 

Liefhebbers van old school gaan voor een lantaarn op gas. Handig: je kunt dezelfde gasflesjes gebruiken als voor je kookvuurtje.

 

Wil je je kampeerplek omtoveren tot een hoogtechnologische openlucht woonkamer? Met het unieke BioLite Baselantern lichtsysteem breng je de huiselijke sfeer gewoon mee naar buiten. Je kan de platte lantaarn gebruiken om je smartphone op te laden én je kan er twee bijkomende lampen aanhangen. En dat terwijl je de lichtsterkte van de lantaarn instelt via je smartphone. 

Hoofdlampen: handenvrij verlichten

Tijd om onder de wol te kruipen. Maar eerst nog even met je handen vol afwas, een keukenhanddoek, je tandenborstel en een wc-rol naar het sanitair blok schuifelen ... Met een hoofdlampje rond je kop vermijd je dat je die boomwortel over het hoofd ziet en je de hele lading op de grond kiepert. Wat heb je nodig?

  • Constante helderheid tot de batterij helemaal leeg is, zoals bij de Petzl Actik Core.
  • Rode ledlamp om de nachtdieren niet te verstoren, zoals bij de Nite Ize Inova Sts.
  • ‘Low power’-stand waarmee je kan lezen op je tablet zonder storende weerkaatsing, zoals bij de Led Lenser Neo.
  • Sensor die het omgevingslicht meet en de lichtsterkte automatisch aanpast, zoals de Petzl Nao+.

Denk eraan: een ledlamp gaat natuurlijk het langst mee en verbruikt bovendien heel weinig energie. Zo kom je niet onverwachts toch in het donker te zitten.

Hoeveel lumen is genoeg?

De sterkte van de lichtbundel wordt weergegeven in lumen: hoe hoger dit cijfer, hoe meer licht je lamp produceert. Om je picknicktafel voldoende te verlichten voor een spelletje kaart is 100 lumen ruim voldoende. Wil je een boek lezen of groenten snijden, dan mag je lamp al ietsje feller schijnen. En krijg je midden in de nacht plots een onhoudbare drang om te gaan mountainbiken of trailrunnen? Zet het bos dan – figuurlijk – in vuur en vlam met de 750 lumen van de Petzl Nao+ hoofdlamp.

Onze favorieten

Je kan het ondertussen wel al raden, we zijn gek op een goede verlichting. Deze zaklampen hebben alvast een streepje voor!

  Olight R50 Seeker Rechargeable    
Led Lenser MT10    
Olight S1R Baton Rechargeable    
VARTA Indestructible 3AAA    
Led Lenser TT    
Oplaadbaar    
Ja (USB)    
Ja (USB)    
Ja (USB)    
Neen Neen
Batterij    
26650 accu    
18650 accu    
CR123A accu    
3 AAA-batterijen    
3 AAA-batterijen    
Gewicht    
255g    
156g    
50g    
196g    
132g    
Afmetingen    
133 x 42mm  
128 x 32mm    
64 x 21mm    
136 x 41mm    
116 x 32mm    
Lichtsterkte    
Tot 2.500 lumen    
Tot 1.000 lumen    
Tot 900 lumen    
Tot 155 lumen    
Tot 280 lumen    
Focussysteem    
Neen
Ja (eenhandig)    
Neen Neen Ja (eenhandig)

>>Trek jij er regelmatig verlicht op uit? Deel dan je foto’s op Facebook en Instagram met #asadventure!