MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

De beste plekjes om in alle rust je tent op te zetten

Denk jij bij kamperen aan propvolle campings met plekjes zo groot als een zakdoek? Dan is het hoog tijd om kennis te maken met het ‘andere’ kamperen: je tent opslaan op een groen plekje met wijds uitzicht, in alle rust kunnen genieten van de omgeving en meer (wilde) dieren om je heen dan mensen. Tussen deze fijne concepten vind je vast je gading!    

Kamperen bij de boswachter

Droom je ervan om rond te trekken in de vrije natuur en je tent zomaar neer te zetten waar het je uitkomt? Dan moeten we je teleurstellen: dat mag niet zomaar overal! Maar, er zijn natuurlijk wél mooie alternatieven. Deze kampeerplekken zijn ingericht vanuit de overheid – ‘de boswachter’ met andere woorden – zodat je, volkomen legaal, toch op de meest fantastische natuurplekjes je slaapzak kan uitrollen. Van speciaal ingerichte bivakplaatsen in natuurgebieden tot kleinschalige campings in het groen… Rust, stilte en natuurpracht zijn gegarandeerd! 

Natuurkampeerterrein De Kijl

Alleen maar win-win hier: grote kampeerplekken middenin natuurgebied Sleenerzand, én het nodige campingcomfort (zoals modern sanitair, een overdekte vuurplaats, …). Rustig relaxen én de natuur ontdekken gaan hier hand in hand.

 

Kampeer-ID

Regio: Drenthe

Aanrader want:

Natuurgebied Sleenerzand is even fascinerend als rustgevend. Wie wil kan mee op stap met de boswachter om de natuur te gaan ontdekken (kinderen) of ’s avonds te gaan speuren naar wild (volwassenen).

Must see in de buurt:

Eeuwenoude hunebedden en een heuse grafheuvel, de Galgenberg genaamd, geven je verblijf een sprookjesachtige, mysterieuze twist.

Kidsproof want:

Welk kind wordt nu niet blij van een ruige kampeerplek aan de rand van een bos, met ook nog eens een natuurlijke zwemplassen en een dierenpark in de buurt?!

Meer info: www.logerenbijdeboswachter.nl/natuurkampeerterreinen/de-kijl

Zelf een kampeerplaats zoeken? www.logerenbijdeboswachter.nl    

Kamperen bij de boer

Deze boerderij met kleinvee, pony’s en lama’s ligt aan het water de Blikvaart (jazeker, van de Elfstedentocht) en dat biedt natuurlijk heel wat voordelen. Naast de leuke boerderijactiviteiten, zoals ponyrijden of een ritje met de tractor, kan je hier ook vissen, zwemmen en bootje varen.

 

Kampeer-ID

Regio: Friesland     

Aanrader want:

Wie nog nooit ‘boerengolf’ speelde, is hier aan het goede adres: met een klomp aan een stok probeer je, tussen de grazende schapen en pony’s door, de bal in zoveel mogelijk holes te krijgen. Moet je gedaan hebben!

Must-do de buurt:

Huur een fiets of nostalgische Solex en snor door het Friese landschap in zijn volle glorie.

Kidsproof want:

Dieren + water + trampoline + tractor + bootje= happy kids!

 

Meer info: http://blikvaart.nl/mini-camping/boerderijcamping/

Zelf een kampeerplaats zoeken? www.boerderij-campings.nl

Kamperen op wielen

De ultieme vrijheid op vakantie? Dat is toch kriskras rondrijden in je kampeerbus, zonder stress of tijdsdruk, en pas ’s middags beslissen waar je ’s avonds zal slapen? Za-lig! Vanzelfsprekend installeer je je home on wheels dan ook liefst op een rustige plek, als het even kan met weinig buren én een mooi uitzicht… Maar, sorry dat we je chill even verstoren, dat vraagt toch wel om een klein beetje voorbereiding. Gelukkig zijn er handige sites (en apps) die je op weg helpen. Wij snuisterden al even rond…    

Met zicht op Zeeland

Zeeland is een fijne bestemming voor wie graag een weekendje weg wilt met kampeerbus of camper, en De Otheense Kreek bij Terneuzen is dan ideaal als tussenstop: een mooi en rustig stukje natuur, waar het heerlijk wandelen en fietsen is.

 

Kampeer-ID

Regio: Zeeland       

Aanrader want:

Alle plekjes hebben zicht op het water, zodat het vakantiegevoel al begint bij het parkeren.

Must-do de buurt:

Supaholic organiseert SUP-tochtjes op de Otheense Kreek. Aanradertje!

 

Meer info: www.campercontact.com/nl/nederland/zeeland/terneuzen/6606/parking-otheense-kreek

Zelf een kampeerplekje zoeken? www.campercontact.com (ook beschikbaar als app).    

Kamperen in de tuin

Voor wie zin heeft om eens een keer helemaal a-typisch te kamperen: boek gewoon een vakantie bij iemand in de tuin! En nee, dan bedoelen we niet gewoon je oma of achterbuur.

 

Er bestaat wel degelijk een heel netwerk aan particulieren, in verschillende landen van Europa, die hun tuin ‘te kampeer’ aanbieden. Van heel basic tot pure glamping, het bestaat allemaal. En gelukkig moet je ook zelf niet op goed geluk gaan aanbellen om zo’n privékampeerplekje te vinden.

 

Een stel reislustige Nederlanders (who else?!) nam onder het motto ‘Camp anywhere’ het initiatief om alle tuinen netjes te verzamelen op één website, campspace.com, overzichtelijk ingedeeld per categorie (met kinderen, dieren toegelaten, low budget…) of per land. Wij namen al eens een kijkje…    

Als in een Hollands schilderij

Een weiland met grazende koeien, een gracht, een dijk, wilgenbomen… Nee, je bent niet in een prent van een of andere Hollandse Meester beland, maar in de tuin van gastheer Alexander. Naast rust, stilte en een prachtig uitzicht biedt hij onder andere ook koude drankjes, versgebakken brood en een buitenoven aan. Een man naar ons hart!

 

Kampeer-ID

Regio: Zuid-Holland

Aanrader want:

Niet alleen een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochtjes, de nabijgelegen rivier de Lek nodigt ook uit tot avontuurlijke kanotochten.

Must-see in de buurt:

De pittoreske Kinderdijkmolens (let op: Unesco Werelderfgoed!) liggen vlakbij. Hollandser dan dat wordt je verblijf niet!           

             

Meer info: https://campspace.com/en/s/netherlands/foodbazar-s-microcamping

Zelf een kampeerplaats opzoeken? https://campspace.com/en/

Kamperen op het water

Stel je voor: je ochtendkoffie drink je met je voeten in het water, je middagrust wordt alleen verstoord door een familie watervogels die snaterend voorbijzwemmen en ’s avonds wiegt het geluid van de klotsende golven je in slaap… Sounds good?

 

Het toppunt van rust vind je wat ons betreft niet zomaar aan, maar gewoon OP het water. In een ‘tent’ op een vlot tussen het riet, op een houten woonvlot of in een cabane midden op het meer… Wie nood heeft aan een paar dagen absolute JOMO (Joy Of Missing Out) weet wat te boeken!

Kamperen op een vlot

Nood om even de stekker eruit te trekken? Dan is dit vast iets voor jou: kamperen op een vlot, enkel omgeven door water en riet, heel basic uitgerust en enkel bereikbaar per kano. Even helemaal weg van de wereld dus. In recreatiegebied ‘De Hollandse IJssel’ kan het.

PS. Dezelfde organisatie heeft ook nog op andere plaatsen kampeervlotten in de natuur. Check them out!

 

Kampeer-ID

Regio: Utrecht

Aanrader want:

Heel simpel: dit is back to nature op z’n best, punt.

Must see in de buurt:

Vanaf je vlot kano je in een klein uurtje naar de grachten van het historische stadje IJsselstein. Dat is weer eens een andere manier van citytrippen.

Kidsproof want:

Hoe groot kan een avontuur zijn? Al je spullen in een kano laden, een tochtje over het water en dan hoppa, als een echte Robinson de nacht midden in de natuur doorbrengen… Dat worden stoere opstellen en spreekbeurten straks!

 

Meer info: www.camping-raft.com    

Op zoek naar nog meer kampeeradresjes?

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je de knoop doorhakt voor je volgende kampeeruitstap? Nog meer rustige campings in het groen vind je hier:

>> TIP: Toch meer trek in wildkamperen dan in een camping? Zomaar in het wildeweg je tentje opzetten is op niet veel plekken toegelaten, maar op deze vijf locaties is wildkamperen perfect legaal. Laat je inspireren!