basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Wat is een e-bike?

Een e-bike is, zoals de naam het zegt, een elektrische fiets. Zo’n tweewieler is uitgerust met een accu, een display op het stuur, een motor en een sensor. Tegenwoordig zit de accu goed weggestopt, waardoor je het verschil met een gewone fiets niet meteen ziet, maar wie erop zit merkt het wel.

Een duwtje in de rug

De e-bike is een gemakkelijker, maar toch sportief alternatief voor de gewone fiets. Ze biedt elektrische ondersteuning als er getrapt wordt, maar wordt er niet getrapt, dan gebeurt er ook niets. Door deze aanvullende trapkracht ga je sneller vooruit met dezelfde inspanning.

Waarvoor gebruik ik een e-bike?

Een e-bike komt van pas in allerlei situaties. Is je woon-werkafstand net te lang om comfortabel en in een aangenaam tempo te overbruggen? Of kan je je actieve kroost niet bijbenen tijdens de zondagse fietstocht? Met je elektrische fiets zoef je hen zo voorbij.

 

Er bestaan ook elektrische mountainbikes, voor wie per fiets de prachtige vergezichten in de bergen wil bewonderen, maar toch de kuiten wat wil sparen.

Nadeel

Gemiddeld weegt een elektrische fiets tussen de 20 en 30 kilo, wat een stuk zwaarder is dan een gewone fiets. Hiermee moet je wel rekening houden, wil je je fiets vervoeren op de trekhaak van je wagen.

 

Ook als je even wil fietsen zonder elektrische ondersteuning, kan je dat verschil voelen. Gelukkig zijn de meeste e-bikes uitgerust met een goed stel versnellingen, waardoor dat helemaal geen probleem is.

Zelf een elektrische fiets kopen?

Bij A.S.Adventure vind je een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle e-bikes. Bekijk het aanbod in de webshop, en kom ze testen in een van onze Bike Stores.

 

Lees ook: aankooptips bij een e-bike

Bekijk onze tips in bewegend beeld!