basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Vijf tips tegen zadelpijn

Je hebt eigenlijk enorm veel zin om op de fiets te kruipen, maar je weet nu al dat je binnen de kortste keren weer last zal krijgen van zadelpijn? Tijd om daar wat aan te doen en fietsen weer leuk te maken. En wel met deze vijf tips.

Het juiste zadel

Alles begint bij de keuze van het materiaal. Opteer je voor een sportief en modieus ogend zadel dat eigenlijk te smal is voor je bekken (en dus ook zitbotjes), dan vraag je geheid om problemen. Probeer verschillende zadeltypes uit voor je er eentje aankoopt en wees niet te ijdel om voor een iets minder modieus, maar wel beter zittend zadel te kiezen.

De juiste afstelling ervan

Niet alleen de keuze van je zadel is belangrijk, ook een correcte afstelling ervan is essentieel wanneer je zadelpijn geen kans wil geven. In de eerste plaats stel je het natuurlijk af op de juiste hoogte, maar als dat niet volstaat kun je ook experimenteren met andere kenmerken. Zet het bijvoorbeeld wat meer naar voren of naar achteren, of probeer het eventueel met een licht gekanteld zadel. 

De juiste broek

Eens het zadel goed zit, kun je aan de broek beginnen. Koersbroeken vind je echter in alle maten, kleuren en modellen; het ene model al wat technischer dan een ander. De Bibtights van Gore Bike Wear is wat ons betreft altijd een veilige keuze. De combinatie van de juiste stof, de omgeslagen zomen, de speciaal ontwikkelde tunnelconstructie en de innovatieve zitvorm maken van de Gore Bike Wear Bibtights een no-brainer als het op de keuze van een koersbroek aankomt. 

De juiste zitpositie

Sportieve fietsers zitten met een heel andere houding op de fiets dan iemand die een ontspannen tochtje verkiest. Zo’n sportieve houding heeft heel wat voordelen met het oog op prestaties, maar ze mag ook niet té extreem worden. Vermoed je dat dit bij jouw fiets wel het geval is en blijf je hinder ondervinden van zadelpijn, zet het stuur dan net dat tikkeltje hoger. Zo kom je iets rechter te zitten en heb je meer steun. Ontlast je zitvlak ook regelmatig tijdens het fietsen door even uit het zadel te komen.

De trucjes van de experts

Heb je een topzadel onder je zitvlak en een perfecte koersbroek rond je bips? En toch nog last van zadelpijn? Probeer deze tips dan eens uit.

  • Breng talkpoeder aan op het geïrriteerde deel. Talkpoeder biedt verkoeling waar nodig en geeft bacteriën geen kans om nog meer irritatie te veroorzaken.
  • Smeer je zitvlak en/of koersbroek eens in met vaseline. Dat kan ook helpen om wrijving te voorkomen.
  • Je fietsbroek was je na elke fietstocht, maar stop je nooit in de droogkast. Kwestie van de levensduur van het zeemvel niet nodeloos in te korten.
  • Oh, en doe jezelf een plezier en bezondig je niet aan de meest gemaakte beginnersfout: laat die onderbroek thuis!

De troeven van de Gore Bike Wear Bibtights

 

Een bibshort (of kortweg bib) heeft sowieso enkele voordelen tegenover een normale fietsbroek. De aangehechte bretels zorgen er bijvoorbeeld voor dat de broek niet kan afzakken, terwijl de afwezigheid van een strakke elastische band rond de buik voor meer comfort zorgt. De Bibtights van Gore Bike Wear doen daar echter nog enkele unieke bijkomende voordelen bovenop:

  • De materiaalkeuze is de vrucht van jarenlang onderzoek. Het resultaat? High-end materiaal dat de perfecte combinatie van lichtgewicht en maximaal comfort benadert.
  • De omgeslagen zomen blijven perfect op hun plaats, zonder druktekens achter te laten of irritatie te veroorzaken.
  • De speciaal ontwikkelde tunnelconstructie herleidt de wrijving tot een absoluut minimum, en de afwezigheid van naden en andere stiksels zorgt ervoor dat het materiaal geen afdrukken nalaat.
  • De innovatieve zitvorm maakt gebruik van een voorgevormde zeemvel met verschillende diktes en dichtheden.