basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Uitgetest en goedgekeurd

Knowhow is alles in ons Bike Atelier. Dankzij testreizen, bijscholingscursussen, maar vooral veel passie voor het vak, doen onze medewerkers er alles aan om jou de beste service én de beste fietsen aan te bieden.

Uitgetest van frame tot tandwiel

“Wist je dat elk stukje fietsmateriaal dat bij ons te koop is, uitgetest wordt door onze medewerkers?” steekt Tim Van Hoecke, fietsexpert in het Bike Atelier, van wal. “Tweemaal per jaar proberen onze medewerkers de nieuwigheden van elk merk zelf uit. In samenwerking met merken als Cube, Cannondale, Elektra, Giant en BMC drijven we versnellingenframeswielen en allerlei accessoires tot het uiterste op de Ardense hellingen.”

Elektronisch schakelen

“De testweekends in het voor- en najaar zijn de ultieme manier om te ontdekken wat er leeft en beweegt in het wielermilieu. We zitten dan ook op de eerste rij wat betreft wielertrends en revoluties in techniek”, aldus Tim. Eén van die nieuwe trends voor 2015 is het elektronisch schakelen. “Tot dusver was zo’n ‘elektrische derailleur’ enkel weggelegd voor de happy few. Maar nu het systeem volledig op punt staat, vindt het zijn weg naar het grote publiek. Het voordeel van elektronisch schakelen is dat de voorderailleur zich automatisch aanpast als de ketting wat scheef dreigt te liggen.”

 

Elke fabrikant biedt vandaag een heel betaalbare en kwaliteitsvolle elektronische schakelgroep aan”, verduidelijkt Tim. “Bijschakelen is verleden tijd: één druk op de schakelaar en je hebt het juiste tandwiel. Ook als je veel kracht op de trappers zet, beweegt het radarwerk perfect mee.