basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Trappen van De Panne tot Knokke-Heist … of omgekeerd

De zilte zeelucht, de strakke zuidwestenwind, het wuivende helmgras … en niet te vergeten: de platte fietspaden. Dáárom gaat er niets boven een stevig fietstochtje langs de Belgische Kust. Ga deze zomer voor een extra uitdaging en zet je tand(wiel)en in de Kustfietsroute!

Van badplaats naar kuststad

Smeer je kuiten maar in, want met maar liefst 82 kilometer is de Kustfietsroute geen uitstapje voor softies. De route brengt je van De Panne naar Knokke-Heist, langs tien verschillende kustgemeenten, elk met z’n eigen identiteit en maritieme bezienswaardigheden.

Niet alleen volgt de route de bestaande fietsknooppunten langs de kustlijn – wat een fiets-gps eigenlijk overbodig maakt – het traject maakt ook deel uit van het internationale fietsnetwerk met startpunt in Noorwegen, dat zich 6.000 kilometer lang door zeven landen rond de Noordzee kronkelt. Wie niet voldoende heeft aan ruim 80 kilometer fietsplezier, kan er dus nog een stevig vervolg aan breien.

Klik hier voor een routebeschrijving, een kaartje en meer info over de Kustfietsroute.

Onmisbaar voor je fietstocht

Onderweg kom je genoeg gezellige eethuisjes en cafés tegen om je honger en dorst te stillen, dus een lunchpakket is niet meteen essentieel voor je fietstocht langs de Kust ... Al is een drinkfles wel handig om je vochtgehalte op peil te houden. Wat wél van pas komt, is een goed ademende windstopper om je te wapenen tegen de krachtige zeebries en een opvallende helm voor je eigen veiligheid én die van andere weggebruikers. Met een goeie fietsbril hou je niet enkel het opvliegende zand, maar ook de felle zon uit je ogen. En vergeet tot slot geen stevige fietstas … voor al die leuke schelpen en souvenirs die je onderweg vindt, natuurlijk!

Meer inspiratie voor fietstochten? In onze shop vind je een uitgebreid aanbod kaarten en boeken die je ongetwijfeld zin geven om verder te trappen.