Indoor training: de rol op met Tacx

Vrieskou, stortbuien, hagelbollen en gladde wegen. Ziedaar vier topredenen om je fiets droog en wel in de garage te laten staan wanneer de weergoden in een slechte bui zijn. Je kan je wekelijkse fietstraining dan vervangen door een avondje zetelhangen en zappen, maar het kan ook anders. Schaf je een Tacx-rollenbank aan, installeer je racefiets op het systeem en trap jezelf in je eigen woonkamer in het zweet.

Gebruik je eigen fiets

Dat die oplossing al veel langer bestaat en gewoon hometrainer heet? Dat klopt een beetje, maar toch ook weer niet helemaal. Want daar waar je bij een hometrainer doorgaans op een voor oma's en opa's gemaakt fiets(on)ding moet kruipen, zit je bij een rollenbank gewoon op je eigen racefiets.

 

Geen aanpassingsproblemen, geen andere zithouding, geen al te amateuristische vliegwieltoestanden. Al moet je natuurlijk wel eerst nog leren rijden op zo'n rollenbank. Als je de Tom Boonens en Peter Sagans dat ziet doen, lijkt het wel kinderspel, maar zo eenvoudig is het nu ook weer niet. Eens je de manier van rijden onder de knie hebt, ben je evenwel vertrokken. En ga je waarschijnlijk nooit nog willen stoppen...

Indoor is ook plezant

Een van de meest populaire namen bij rollenbanken is Tacx, eeninnovatief Nederlands merk dat garant staat voor kwaliteit. De Training Flow is het populaire instapmodel van Tacx en is uitermate geschikt voor gebruik door de nieuwsgierige beginner. De uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding neemt niet weg dat de Training Flow over eenverend frame en een prima uitgeruste stuurcomputer beschikt.

 

De Tacx Bushido Smart Trainer staat dan weer een stapje hoger op de kwaliteitsladder. Hier geen stuurcomputer, maar wel een Bluetooth-verbinding die connectie met de Tacx Cycling-apps mogelijk maakt. Door middel van de Upgrade Smart kun je de Smart Trainer zelfsaansluiten op je laptop om zo hartslag, trapfrequentie, snelheid en vermogen af te lezen.

Meer weten over de rollenbanken en accessoires van Tacx? Je vindt een uitgebreid aanbod in onze webshop.

Heb je de smaak helemaal te pakken? Dan loont het de moeite om te investeren in accessoires waarmee je nog meer uit je Tacx-rollenbank haalt, zoals een speciaal voor de fietstrainer ontworpen buitenband. Minder kans op oververhitting, slippen en slijtage wordt je deel en hij ziet er nog eens leuk uit ook. Voeg daar nog een handige zweetdoek aan toe en ook vrouwlief zal in no time gewonnen zijn voor het indoor trainingidee.