De stadsfiets heruitgevonden

Ben jij zo’n geluksvogel met een fietsbare woon-werkafstand? Of laat je als groene stadsbewoner de auto gewoon liever in de garage staan? Voor een zomers fietstochtje, de wekelijkse boodschappen of je dagelijkse rit naar kantoor is de stadsfiets je beste maatje.

Leven op twee wielen

Je hoeft geen offroad-avonturier of snelheidsmaniak te zijn om een leven op twee wielen te leiden. Integendeel! Met een fiets die je vervoert van en naar je dagelijkse missies – groot of klein – word je gegarandeerd een blijer mens. Zo trap je fluitend de files voorbij, terwijl je de wachtende pendelaars op het perron het nakijken geeft. En met een stevige fietstas achterop wordt je stalen ros al snel een mini-bestelwagen, aangedreven door 100 % pure mensenkracht. Bye bye fitnessabonnement!

Strak & stijlvol

De stadsfiets is een echte lifesaver: niet alleen dwingt hij je stiekem tot een gezondere levensstijl, hij geeft je ook massa’s kostbare vrijheid en mobiliteit cadeau. Comfort is het sleutelwoord voor wie dagelijks in het zadel zit. Maar het oog wil ook wel wat! De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan de stijl en look van onze trouwe tweewieler. Zo zien we dit seizoen een duidelijke verschuiving van retro & franjes naar strak & stijlvol, naar het minimalistische toe zelfs.

Stadsfietsen in de kijker

  • De Cannondale Contro is een beest op de openbare weg: de ultieme combinatie van design en functionaliteit, van kop tot teen afgestemd op het moderne woon-werkverkeer. Dankzij de brede banden en de ‘rechtop’-positie begeef je je veilig én comfortabel in de drukke ochtendspits, terwijl zijn gewicht van amper 12,55 kg hem toch makkelijk en snel wendbaar maakt.
  • Van de smalle straatjes in het centrum tot de brede boulevards van de voorstad: op de trappers van de Batavus Dinsdag doe je gegarandeerd hoofden draaien. Een lichtgewicht forenzenfiets waarmee je moeiteloos en in stijl alle verkeer trotseert. Onder haar strakke, sportieve uiterlijk met ingewerkte bekabeling huist een ijzersterk gestel voor optimale stabiliteit. Met of zonder vering.