basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

3x sightseeing op de e-bike

Zin om een populaire stad eens op een andere manier te leren kennen? Laat je niet langer afschrikken door steile hellingen of grote afstanden op je fietsroute. Met een elektrische fiets kom je gegarandeerd op plekjes die je anders links zou laten liggen! Wij laten je kennismaken met drie steden waar je de beste e-bike tours maakt.

1. Meng je onder de locals in Kopenhagen

Kopenhagen wordt terecht de fietshoofdstad van de wereld genoemd. Het netwerk van fietspaden is van onberispelijke kwaliteit en Koning Auto kan niet anders dan wijken voor de duizenden tweewielers die er dagelijks krioelen als mieren. Als toerist doe je er dus goed aan de massa te volgen om historische plaatsen zoals Nyhavn en de Oude Stad te verkennen. Weliswaar aan een iets gezapiger tempo, mét of zonder motortje.

 

Wil je een e-bike lenen? Maak dan gebruik van het Bycyklen-systeem. Als toerist betaal je 25 Deense kronen per uur.

2. Duik in de geschiedenis in Praag

De Joodse wijk, het Wenceslas Park, het Josefov kerkhof, het Nationaal Theater … In Praag vind je ontelbaar veel plekjes met een historische achtergrond. Wil je je helemaal onderdompelen in de ziel van deze mooie stad, boek dan een e-bike tour met een lokale gids erbij. In een paar uurtjes tijd krijg je zo alle verborgen schatten van de stad te zien, overgoten met de nodige couleur locale.

 

Wil je een e-bike tour boeken in Praag of een andere Europese stad? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

3. Ga Gaudí achterna in Barcelona

Ben je een fan van de kleurrijke organische bouwsels van Gaudí? Barcelona staat vol creaties van de bekende art nouveau-architect, maar als je ze allemaal wilt gezien hebben, maak je best een toertje met een elektrische fiets. Zijn pronkstuk Park Güell, het bekende stadspark met een prachtig uitzicht over de stad, is namelijk een serieus eindje klimmen. Een beetje extra ‘juice’ kan dus geen kwaad!

 

Toch liever te voet op pad? Denk er dan aan dat je na een dagje citytrippen best wat kilometers in de voeten hebt. Wij geven je graag wat tips.