Tijd voor de nieuwe Garmin Fēnix 5

Goed nieuws voor de liefhebbers van het betere (multi)sporthorloge: de nieuwe Garmin Fēnix 5 staat te trappelen in de startblokken, in maar liefst drie verschillende versies. En die hebben stuk voor stuk weer heel wat te bieden.

Fēnix 5, 5S en 5X

Net zoals zijn voorganger – de Fenix 3 – is de Fēnix 5 gebouwd voor de avontuurlijke outdoorliefhebber en buitensporter. Dat merk je aan het robuuste, atletische ontwerp (47 mm diameter) en de kwalitatief hoogwaardige, tot 100 meter waterbestendige constructie van het compacte multisporthorloge.

De ingebouwde polshartslagmeter zorgt er samen met de trainingsfuncties voor dat je makkelijk kunt switchen tussen verschillende sporten, zonder dat je een hartslagband om de borst moet doen. De makkelijk verwisselbare Quickfit-polsbanden maken dan weer dat je voor elke gelegenheid een ideale polsband aan je Fēnix 5 kunt vastklikken.

De evolutie van je prestaties volg je eenvoudig aan de hand van het Performance Widget op het 1,2 inch grote Garmin Chroma Display, dat ook notificaties toont van je smartphone. Wat je ook doet, je houdt dus steeds een vinger aan de pols met de Garmin Fēnix 5.

Geen Garmin Fēnix 4?

 

Zijn ze bij Garmin de tel kwijt, vraag je je misschien af? Nee hoor, de Amerikaanse technologiefabrikant slaat nummer vier bewust over. Vier is immers een ongeluksgetal in Japan, en dat zou potentiële Japanse kopers kunnen afschrikken.  

De Fēnix 5S is de vrouwelijke variant van de Fēnix 5 en is met z’n diameter van 42 mm iets kleiner en compacter. Onderhuids is hij echter even indrukwekkend, al is er één gebied waarop de 5S wat terrein moet prijsgeven. Daar waar de Fēnix 5 tot twee weken batterijduur belooft in smartwatchmodus en tot 24 uur met ingeschakelde GPS-modus, houdt de Fēnix 5S het bij respectievelijk acht dagen en 13 uur. Toch blijft ook die batterijduur nog steeds een heuse topprestatie in dit segment. 

Extra duurzaamheid met Sapphire

 

Ook bij de Fēnix 5 en 5S biedt Garmin opnieuw Sapphire-modellen aan. Die zijn voorzien van een hoogwaardige, krasbestendige lens van robuust saffierglas, waardoor je sporthorloge is verzekerd van een extra lange levensduur.

De Fēnix 5X (51 mm diameter) is dan weer het enige model met vooraf ingeladen TOPO-kaarten en fietsmappen, en gaat daarmee een stap verder dan de twee andere modellen. Dit topmodel is dan ook ideaal voor fervente outdoorliefhebbers en fietsers die graag nieuwe paden verkennen. Ook bij de Fēnix 5X kun je ondanks die extra functionaliteit nog steeds rekenen op een indrukwekkende batterijduur van 12 dagen in smartwatchmodus en 20 uur in GPS-modus

 

De Garmin Fēnix 5 in een oogopslag

 

  • Compact (47 mm) GPS-multisporthorloge met Elevate™ polshartslagtechnologie1.
  • Ontwerp met stalen grip en roestvrijstalen rand met geïntegreerde EXO-antenne en smeedijzeren achterkant voor optimale integriteit onder veeleisende omstandigheden.
  • Vooraf geladen activiteitenprofielen voor al uw sporten.
  • Met de prestatiewidget hebt u belangrijke statistieken over de effecten en de voortgang van uw work-outs direct bij de hand.
  • Connected functies2 omvatten smartphone meldingen, automatische uploads naar de Garmin Connect™ online sportcommunity en personalisatie met gratis wijzerplaten en apps uit de Connect IQ™ store.
  • Outdoorsensors, inclusief GPS en GLONASS satelliet-positiebepaling, barometrische hoogtemeter, kompas met 3 assen met gyroscoop.
  • Fēnix 5 Performer-bundel inclusief HRM-TRI monitor voor geavanceerde hardloopdynamica en hartslagmeting bij het zwemmen.