Garmin Venu: geanimeerde workouts gegarandeerd!

Sporthorloges begeleiden je op heel wat manieren, maar de Garmin Venu heeft een wel heel speciale troefkaart in de mouw. Dit gps-sporthorloge toont op het scherm geanimeerde kracht-, cardio-, yoga- en zelfs pilatesworkouts. Tel daar een prachtig scherm bij, smartwatchfuncties en 24/7 activity tracking, en je hebt het ideale gps-horloge voor wie een sportieve lifestyle liefst overgiet met een vleugje hightech elegantie.

Een vleugje fashion

De Garmin Venu is een gps-sporthorloge, maar wel eentje dat grondig afwijkt van de Forerunner-reeks (voor fanatieke sportievelingen) of de fenix 6-serie (de high-end topmodellen). De Venu mikt dan ook op een ander publiek, eentje dat een gezonde, actieve levensstijl belangrijker vindt dan het breken van records. En daar hoort een andere benadering bij, met extra aandacht voor stijl. En dat merk je ook, want de Venu is opvallend elegant en verfijnd voor een 43mm grote smartwatch. Ideaal voor wie een horloge zoekt dat ook in een kantooromgeving of zelfs onder avondkledij niet uit de toon valt. De materiaalkeuze en het heldere, kleurige AMOLED-display geven een uitgesproken premium touch aan de Venu, waarmee die zich duidelijk onderscheidt van de iets goedkopere Garmin Vivoactive 4.

In een oogopslag:

 • Premium sporthorloge/smartwatch voor all-round gebruik
 • 43mm grote horlogekast
 • Geavanceerd AMOLED-scherm

Smartwatch-functies voor elke dag

Ook de functionaliteit van de Garmin Venu is aangepast aan een leven vol afwisseling en nieuwe avonturen. Zo is de Venu als smartwatch inzetbaar, waarbij meldingen van je smartphone worden weergegeven. Zelfs het versturen van korte tekstberichten is mogelijk, als je de Garmin Venu koppelt aan een Android-telefoon.

 

Ook als muziekspeler blijft de Venu overeind, met een geheugen waarin je tot 500 nummers kan opslaan die je nadien kan beluisteren met een Bluetooth-hoofdtelefoon. Streamingdiensten zoals Spotify en Deezer worden eveneens ondersteund.

 

En niet alleen je telefoon kan je voortaan thuislaten bij het sporten, ook je portefeuille heb je niet langer nodig. De Venu ondersteunt immers Garmin Pay, een makkelijke manier van contactloos betalen. In België werkt Garmin Pay momenteel met verschillende betaalkaarten van BNP Paribas, Fintro, KBC en Hello Bank!

 

Daarnaast krijg je natuurlijk ook toegang tot de online platformen van Garmin, waar je onder meer apps, widgets en nieuwe wijzerplaten kan downloaden voor de Venu (via Garmin Connect IQ) of je data op je telefoon kan bekijken (via de Garmin Connect-app). De comfortabele batterijduur (tot 5 dagen in smartwatchmodus, tot 6u in gps- en muziekmodus) zorgt ervoor dat je niet om de haverklap de laadkabel hoeft boven te halen.

In een oogopslag:

 • Weergave van smartphonenotificaties
 • Ingebouwde muziekspeler en Bluetooth
 • Contactloos betalen met Garmin Pay
 • Toegang tot online platformen van Garmin

Altijd op zoek naar de juiste balans

Een horloge met een sportieve inborst vraagt natuurlijk om actie. Je daartoe aansporen doet de Venu in de eerste plaats met de ingebouwde activity tracker, die doorlopend je lichaam en activiteitsgraad in de gaten houdt via een resem sensoren en een geavanceerde optische hartslagmeter. Zo krijg je niet alleen een seintje wanneer je te lang stilzit of te weinig stappen zet op een dag, maar worden er ook data verzameld van je:

 • Hartslag
 • Ademhaling
 • Menstruatiecyclus
 • Stress
 • Slaapritme
 • Hydratatie

Met de geavanceerde Pulse Ox-meting en Body Battery-energiemonitor worden bovendien ook parameters zoals de zuurstofverzadiging van je bloed en je herstel bijgehouden, waarbij de Garmin Venu ook advies geeft.    

In een oogopslag:

 • Nauwkeurige, optische hartslagmeter aan de pols
 • Betrouwbare GPS-chip
 • 24/7 activity tracking en hartslagmeting, met advies op maat

Workouts met een voorbeeld, ook indoor

De Venu predikt niet alleen een sportieve boodschap, hij geeft ook het goede voorbeeld. Op het display van de Garmin Venu kunnen immers verschillende oefeningen worden weergegeven die je naadloos kan integreren in kracht-, cardio-, yoga- en pilatesworkouts. Ideaal voor wie niet steeds in dezelfde routines wil vervallen.

 

Zin om nog een rondje te lopen? Ook daarbij helpt de Venu je met plezier op weg: Garmin Coach

biedt gratis trainingsplannen voor 5K, 10K en de halve marathon. Dit zijn echte trainingsplannen die je helpen je doelen te behalen, en die ook worden aangepast afhankelijk van je prestaties. Toch nog zin in iets anders? Dan staan er nog 20 andere sportprofielen tot je beschikking op de Garmin Venu, inclusief zwemmen en heel wat indoorsporten.

 

Als kers op de taart biedt de Venu ook veiligheids- en trackingfuncties, die ongevaldetectie bieden tijdens geselecteerde activiteiten en eventueel zelfs hulp of assistentie kunnen oproepen. In beide gevallen wordt de real-time locatie naar jouw ingestelde contacten voor noodgevallen verstuurd. Veiligheid troef dus, ook bij een sportieve fietstocht in je eentje.

In een oogopslag:

 • Geanimeerde voorbeelden van oefeningen op het horlogescherm
 • Laat je trainingen begeleiden door Garmin Coach
 • Met extra veiligheids- en trackingfuncties

Beschikbaar in drie kleuren

De Garmin Venu is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop en in onze Stores. Je krijgt de keuze uit drie verschillende kleuren, die telkens gekoppeld zijn aan een 20mm quick-release polsband. Rest alleen nog de vraag: welke kleur wordt het voor jou?    

Sporten kost heel wat energie, en dan is een sportsnack, -drankje of -gel meer dan welkom.

Maar hoe smaakt die sportvoeding eigenlijk? 

 

In de ban van yoga? Beoefen je favoriete activiteit dan eens in de openlucht, en je proeft meteen de meerwaarde van de buitenlucht.

Zo werkt yoga voor outdoorlovers