De nieuwe fresh foam 1080 van New Balance

Span je in, bijt door en zet een knalprestatie neer waarmee je jezelf overstijgt. Dat is al jarenlang de lijfspreuk van New Balance. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Met de komst van de Fresh Foam-technologie en de nieuwe Fresh Foam 1080-loopschoen ligt hun motto een stuk meer binnen handbereik.

Fresh Foam, wat is dat?

Fresh Foam is een innovatieve dempingstechnologie, ontwikkeld door New Balance. Het Amerikaanse sportschoenenmerk creëerde een extreem zacht en vooral soepel dempingsmateriaal, dat onder meer verwerkt zit in de tussenzool van de nieuwe Fresh Foam 1080.

 

Leuk om te weten: het design van het Fresh Foam-materiaal is gebaseerd op data verzameld bij lopers net als jij. Dankzij die informatie kan New Balance een schoen creëren met een vloeiende tred en een vlotte overgang tussen het afzetten en neerkomen van de voet. Het resultaat? Een supercomfortabele loopschoen..

Nieuw: de Fresh Foam 1080

De Fresh Foam 1080 voor heren én dames heeft heel wat interessante troeven. Zo is er de opmerkelijke combinatie van de 8 mm dikke, dempende tussenzool – die op strategische plaatsen meer demping en op andere plaatsen net meer stabiliteit biedt – en de groeven in de extra brede zool voor de juiste flexibiliteit. Het bovenwerk uit mesh lijkt als een tweede huid om je voorvoet te passen, wat het comfort alleen maar verhoogt.

 

Komt daar nog bij: een inwendig bootie fit-systeem dat je voet perfect op z’n plaats houdt, een blown rubber buitenzool voor een langere levensduur en de Ortholite-technologie voor extra ademend vermogen. Kortom, met de Fresh Foam 1080 aan je voeten loop je gegarandeerd op wolkjes.

 

Meer zien van de New Balance Fresh Foam 1080? Bekijk dan het onderstaande filmpje, waarin Emma Coburn (viervoudig Amerikaans steeplechase-kampioene) de Fresh Foam 1080 demonstreert.

Tip: De New Balance Fresh Foam 1080 is nu verkrijgbaar in onze shop, in een uitvoering voor dames en heren.