Slow down & read: 5 boeken die je laten reizen vanuit je luie zetel 

Even geen geld om de wereld rond te trekken, maar toch nood aan wat welverdiende rust? Zet je smartphone uit, doe de gordijnen dicht en kruip wat dichter bij het knetterende haardvuur met je dekentje. Deze vijf boeken zetten de tijd even stil en laten je dromen van toekomstige bestemmingen.

Voor beginnende globetrotters zijn de life hacks in dit boek een echt godsgeschenk. Maar misschien ben jij al zó vaak op reis geweest dat je inmiddels wel denkt te weten hoe het moet? Tijd om jezelf ietsje bescheidener op te stellen, want er valt altijd nog wat te leren! Hoe je op je bestemming aankomt zonder plooien in je kleren, bijvoorbeeld. Of hoe een strandbal je kan behoeden voor een jetlag. Say what? De grappige illustraties maken van dit boekje een extra leuk hebbeding boordevol handige tips en tricks, voor dummies én doorgewinterde reizigers.

Als er één ding is waar ze bij Lonely Planet goed in zijn, is het wel reisbestemmingen verkopen. Niet letterlijk, wel met inspirerende verhalen en adembenemende foto’s die je een acute aanval van wanderlust bezorgen. Een bestemming kiezen voor je volgende reis? Laat dit lijvige naslagwerk openvallen op een willekeurige pagina, dan komt het sowieso goed. Van toeristische trekpleisters zoals de Chinese Muur, de Sagrada Familia en de Tafelberg tot de best verborgen pareltjes van onze planeet.  

Het is je vast al opgevallen de laatste jaren: bucketlists zijn the way to go als het aankomt op onvergetelijke ervaringen beleven. Anders gezegd: hoe je een leuke vakantie nóg leuker kan maken. Breng je deze zomer gezellig in je eigen stad door of trek je naar verre, exotische oorden? De originele en vaak grappige opdrachtjes in dit boek zijn op quasi elke locatie van toepassing. En de pret begint al nog voor je één voet uit je huis gezet hebt: bagagelijstjes opstellen, stadsplannen natekenen en – natuurlijk – to do’s afstrepen. Hou je vooral niet in om dit boek op creatieve wijze onder handen te nemen! 

De wereld is groot en er is zo weinig tijd … en geld om alles te zien. Zeker jonge avonturiers ervaren steeds vaker hoe duur een tripje naar de andere kant van de aardbol kan zijn. Ben jij een budgetreiziger die álles uit z’n vakantie wil halen? Als je het slim aanpakt, kom je al een heel eind, bewijst dit boek boordevol slimme weetjes. Een gratis museum meepikken in Londen, door de duinen wandelen in Namibië, carnaval vieren in Rio: zelfs met een (bijna) lege portemonnee kan je reizen, eten, overnachten én beleven op de mooiste plekjes ter wereld.

Ooit kom je op het punt dat je travel to-dolijstje niet meer op een bierkaartje past. Tijd om prioriteiten te stellen! Deze selectie van 25 niet te missen reizen, aangevuld met praktische tips en inspirerende foto’s, houdt je alvast zoet voor de komende kwarteeuw. Onze favorieten? Een roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten, een snorkelvakantie aan het Great Barrier Reef en een avontuurlijke trektocht in IJsland. Nu alleen nog beslissen welke topreis je dit jaar als eerste boekt.

>> Wil je je reisbibliotheek verder aanvullen? Ga even grasduinen in ons ruime aanbod reisboeken, -gidsen en kaarten.