Terug naar school

Na een welverdiende zomervakantie is het weer bijna zover: terug naar school.

 

In september wordt opnieuw het startschot gegeven van het nieuwe schooljaar. Hebben je kinderen ook zo’n een dubbel gevoel nu het einde van de vakantie in zicht is? Aan de ene kant willen ze nog heerlijk genieten van de vakantie, maar langs de andere kant kunnen ze niet meer wachten om hun klasgenoten weer te zien. Voel je toch de nodige tegenzin? Nieuwe schoolspullen kunnen er uiteraard ook voor zorgen dat je zoon of dochter weer zin krijgt om terug naar school te gaan en fris te beginnen aan een nieuw schooljaar.

Onmisbare schoolspullen voor een goede start

Schooltassen

Van de allerkleinste die voor de eerste keer naar school gaan tot de jonge adolescenten die aan hun laatste jaar van de middelbare school starten. Elk studiejaar is uniek. Kijk daarom elk jaar even na of de rugzak of boekentas van je kind nog voldoende groot is. 

 

Dankzij dit handig schema weet je meteen welke schooltas het beste past bij de behoeftes van jouw kind.    

Kleuterschool

Ik ga naar school en ik neem mee:

  • Drinkfles, fruit en brooddoos

 

 

Inhoud: < 10 liter

Ontdek het aanbod

Lagere school

Ik ga naar school en ik neem mee:

  • Drinkfles, fruit en brooddoos
  • Pennenzak, agenda, schriften, turnkleding

Inhoud: 10 - 20 liter

Ontdek het aanbod

Middelbare school

Ik ga naar school en ik neem mee:

  • Drinkfles, fruit en brooddoos
  • Pennenzak, schriften, rekenmachine, agenda, ...

Inhoud: > 20 liter

Ontdek het aanbod

Het is algemeen geweten dat kinderen elk studiejaar steeds meer gewicht moeten meenemen naar school. Toch is het belangrijk dat een schoolrugzak steeds voldoet aan de noden van hun lichaam. De rug van een kind is immers nog steeds relatief zacht en buigzaam. Zorg er dus steeds voor dat het zwaartepunt van de rugzak zich zo dicht mogelijk bij het lichaam bevindt. Plaats zware boeken of ringmappen dus zo dicht mogelijk bij het lichaam. Ook een rugzak met een gewatteerde rug en schouderriemen zorgen voor een beter draagcomfort en zullen het gewicht van de rugzak beter verdelen.    

Hoeveel mag een schooltas wegen?

Het gewicht van de boekentas of schoolrugzak mag niet meer dan 10% van het lichaamsgewicht bedragen!    

Pennenzakken

Op school heb je vaak een waaier aan pennen, potloden, stiften en meer nodig. Om te vermijden dat ze verdwijnen op de bodem van je boekentas, koop je best een leuke pennenzak. Match je pennenzak met je favoriete schooltas of spring eruit met een opvallend exemplaar.

Shop pennenzakken

Drinkflessen

Een lekvrije drinkfles kan uiteraard niet ontbreken in de boekentas of schoolrugzak. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, door de keuze uit verschillende prints, kleuren en thema’s zijn ze ook vele leuker dan een plastieken fles of drinkkarton.

 

Shop drinkflessen

Brooddozen

Hou jij ervan om je kind een gezonde en lekkere lunch mee te geven naar school? Dan mag een leuke brooddoos uiteraard niet ontbreken. Zo worden de boterhammen van je kleine spruit niet geplet en draag je je steentje bij voor een beter milieu!

Shop brooddozen

Veilig in het verkeer

Je kind veilig door het verkeer loodsen kan soms een hele opgave zijn. Met de juiste tips en uitrusting maak je de weg naar school al een stuk veiliger:

  • Zorg ervoor dat je kind voldoende zichtbaar is in het verkeer. Kijk na of de fiets van je kind is uitgerust met reglementaire fietsverlichting en zorg ervoor dat ze telkens een fluohesje dragen. Vinden ze dat niet hip of cool? De fluohesjes van WOWOW zijn net dat tikkeltje specialer.
  • Gaat je kind met de fiets naar school? Zorg ervoor dat ze een fietshelm dragen.
  • Stippel op voorhand de veiligste route uit, ook al is dat niet noodzakelijk de kortste.
  • Oefen de uitgestippelde route samen met je kind(eren) in. Op die manier kan je hen op potentiële gevaren wijzen en leren oversteken op veilige plekken.  

Ontdek alle accessoires >>