basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

WIN EEN TRIP NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA MET LOWE ALPINE

Lowe Alpine viert z’n vijftigste verjaardag. En of dat gevierd mag worden! Al wie voor 31 mei een AirZone Camino daypack koopt, maakt immers kans op: 

 

Een trip naar Santiago de Compostela, inclusief vlucht en hotel!

 

Ieder jaar trekken er meer dan 260.000 mensen naar Compostela. De overgrote meerderheid doet dat (deels) te voet, net zoals de pelgrims destijds. 

 

Jou wordt enkel het laatste deel van de tocht voor de voeten geworpen, en dat doe je niet alleen: niemand minder dan berggids Alberto Mediavilla zorgt voor jouw persoonlijke begeleiding

 

De meest ervaren caminogids van de streek weet als geen ander wat de regio te bieden heeft. Hij leidt jou langs het laatste deel van de Camino Francés richting Santiago de Compostela en laat jou onderweg kennismaken met de typische pelgrimssfeer en het lokale leven en eten.

Wij vroegen Alberto alvast waaraan je je zoal mag verwachten:

 

Wat is de voornaamste aantrekkingspool van Santiago?

“De oorspronkelijke, en nog steeds beste, reden om naar Santiago de Compostela te trekken, is het religieuze aspect. Een bezoek aan de begraafplaats van apostel Santiago is een bijzondere aangelegenheid. Al zijn er – en dat merken we vooral aan de boom van de laatste jaren – ook tal van andere reden om je aan de pelgrimstocht te wagen. De prachtige natuur, de hartelijke sfeer onder de wandelaars en het uitstekende eten in de streek, om er maar enkele te noemen. Tegenwoordig zijn er ook veel sportievelingen die in de Camino een fysieke uitdaging zien.”

 

Waarin schuilt voor jou het mooiste deel van jouw werk als gids?

“Dat is ongetwijfeld het contact met de reizigers. Dat ik degene ben die hen de schoonheid van Noord-Spanje mag tonen, vervult me keer op keer weer met trots.” 

 

Wat kun je ons vertellen over de Camino dat niemand anders weet?

“Heel veel mensen zoeken naar uiterlijke schoonheid op de Camino, maar de echte schoonheid van de tocht zit hem in wat hij binnen in jou teweegbrengt.”

 

Welk moment zul je nooit vergeten?

“Ik heb nog niet zo lang geleden een 65-jarige dame uit New York begeleid. Superhartelijke mevrouw, tot op het moment dat ze haar voet verzwikte en de strijd moest staken met een enkelblessure. Tenminste, dat is wat ze had moeten doen. Want ze gaf niet op. En bleef dagenlang doorwandelen, nu ja, wat je wandelen noemt. Op het einde strompelde ze tot aan de Catedral en viel ze me in de armen, huilend van pijn en opluchting tegelijkertijd. Toen ik haar vroeg waarom ze zo koppig had volgehouden, zei ze me dat ze de Camino vervolledigd had omdat het de laatste wens was van haar recent gestorven nichtje.”

Ben je benieuwd naar nog meer anekdotes van Alberto? Koop dan een AirZone Camino daypack van Lowe Alpine bij A.S.Adventure en volg de instructies uit de wedstrijdmail* die je daarna ontvangt. Wie weet begroet Alberto jou dan op je tocht naar Santiago de Compostela!

 

*U moet hiervoor ingeschreven zijn op onze newsletter.