basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

LAFUMA HELPT DE NATUUR EEN HANDJE

Een half miljoen. Zoveel toeristen komen zich jaarlijks vergapen aan de natuurpracht van ‘la Mer de Glace’, Frankrijks grootste gletsjer. Begrijpelijk natuurlijk – natuurpracht mag en moet bewonderd worden – maar jammer genoeg brengen die 500.000 toeristen ook een berg afval met zich mee. En dat afval ruimen de mensen van Lafuma sinds 2008, één keer per jaar op. Om de natuur een handje te helpen en de gletsjer in al z’n schoonheid aan het publiek te kunnen blijven tonen, maar uiteraard ook om aandacht te vragen voor het probleem van vervuiling op zich. 

 

Het Franse merk heeft de nobele taak op zich genomen om de mensheid te sensibiliseren over de natuurvervuiling, waar we lang niet altijd genoeg bij stilstaan. De jaarlijkse nettoyage de la mer de glace mag dan wel in de eerste plaats een symbolische actie zijn, de honderden vrijwilligers ruimden in de voorbije jaren wel maar liefst meer dan 20 ton afval op. Wil ook jij je steentje bijdragen? 

 

Neem dan gauw deel aan onze wedstrijd door de onderstaande wedstrijdvraag te beantwoorden en misschien sleep jij dan wel een uitnodiging met bijbehorend reisje in de wacht voor dit evenement!

Ben je lid van Explore More en weet jij het antwoord op onze wedstrijdvraag? Bezorg het ons dan voor 18 juni. Je maakt dan kans om bij één van beide koppels te horen die we mogen uitnodigen voor het evenement op vrijdag 15 september – vliegtuigtickets inbegrepen. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Bekijk hier het wedstrijdreglement