basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Wandelschoenen

Stap voor stap dichter bij het juiste paar

Ben je op zoek naar een nieuw paar wandelschoenen? Dat is een aankoop waar je maar beter niet te licht over gaat. Wij voorzien je graag van het juiste advies, zodat je straks met het perfecte paar aan je voeten op pad kunt.

1. Hoe kies je de beste wandelschoenen?

Het ene paar is het andere niet. Afhankelijk van de activiteit die je wil beoefenen, zijn er drie types wandelschoenen beschikbaar.

Bekijk de video of lees meer op: Hoe kies ik de juiste wandelschoenen? >

Dit zijn lichte en soepele wandelschoenen. Perfect voor een wandeling in de bossen of langs het strand. Deze schoenen zijn dus geschikt voor ieder lichtglooiend terrein. Trek ze aan bij een dagwandeling of neem ze mee op een stedentrip. 

Deze lichte wandelschoen met hoge schacht geeft je net wat meer steun, stevigheid en stabiliteit dan een A-laag schoen. Ga je op pad in heuvelachtig terrein of plan je een lange dagwandeling in de Ardennen, dan is het verstandig te kiezen voor een wandelschoen uit deze categorie.

Trekkingschoenen

Dit is een wandelschoen die een stuk steviger en stijver is dan een wandelschoen uit de A-categorie. Neem je een zware rugak mee op een wandeling door bergachtig terrein, dan profiteer je van die steun die een B-schoen je biedt. Op helemaal vlak terrein presteert deze schoen minder. Onder een categorie C schoen kun je je flexibele stijgijzers binden. Dat maakt deze schoenen geschikt voor een gletsjeroversteek en voor het lopen met zware bepakking. Deze schoenen hebben een stuggere zool dan de schoenen uit de B-categorie, maar zijn nog licht buigzaam.

Bergschoenen
Trekkingschoenen

2. Hoe hou je je wandelschoenen in topvorm?

Hoe beter je je wandelschoenen in de watten legt, hoe langer je er plezier aan beleeft. Met deze onderhoudstips blijf je jarenlang op het juiste pad.

Bekijk de video of lees meer op: Onderhoud van je wandelschoenen >

 

Meest populaire onderhoudsproducten

3. Hoe vermijd je pijnlijke voeten?

Wandelblessures kunnen van je tocht een nachtmerrie maken. Gelukkig kun je ze vermijden met de juiste combinatie van schoen, sok en zool.

Wandelsokken
Wandelzolen

Wie het schoentje past …

In onze webshop krijg je een goed idee van welke wandelschoenen in aanmerking komen voor jouw activiteit. Heb je een paar favorieten in gedachten? Kom dan langs in je A.S.Adventure Store voor persoonlijk advies én de juiste maat. Of bestel ze meteen online, als je de weg naar het juiste paar al kent!

Dames
Heren
Kids

Kunnen we je helpen?

Heb je toch nog vragen over de aankoop van wandelschoenen? Raadpleeg deze lijst met veelgestelde vragen dan zeker even.